A ZipZap újraindítja készpénzért-bitcoint szolgáltatását az angliai partnereinél

2014-06-25

ZipZap

A ZipZap globális készpénzfizetési és utalási hálózat tegnap bejelentette: több mint 20 000 angliai kiskereskedésben újra bevezeti a készpénzért-bitcoint szolgáltatását. A szolgáltatás újbóli beindítását a Payzone-nal kötött új partnerségi megállapodása teszi lehetővé.

A Payzone Anglia egyik vezető fizetési és készpénzküldő hálózata, és a vele kötött új partnerségi megállapodásnak köszönhetően az angliai lakosok mostantól könnyedén vehetnek bitcoint számos ZipZap partnernél, illetve fizethetnek kriptopénzzel a helyi boltok bő választékában.

A Payzone 21 európai országban van jelen, és több mint 630 millió tranzakció feldolgozását végzi évente. Az éves tranzakciók összértéke nagyjából 13 milliárd euró, azaz 18 milliárd dollár. A tranzakciók azon a 240 000 szolgáltatón keresztül zajlanak, amelyek a Payzone-al állnak kapcsolatban.

A ZipZap rangidős kereskedelmi és fejlesztési alelnöke, Simon Nahnybida, hisz benne, hogy cégének bitcoin szolgáltatása sikeres lesz, köszönhetően az új partnerségi megállapodásnak, mivel a „Payzone-al az ügyfeleik könnyedén vehetnek kriptopénzt, illetve fizethetnek azzal csak alig pár percnyi gyalogútra otthonaiktól, munkahelyüktől.” A ZipZap újraindított szolgáltatása azon ügyfeleknek a bitcoin vásárlását is megkönnyíti, akik a készpénz használatát részesítik előnyben a személyes banki adataik megadásával szemben.

A San Franciscó-i székhelyű ZipZap, tavaly márciusban időszakosan beszüntette tranzakcióit, mivel a nem bitcoin fizetések feldolgozására specializálódott partnere, a PayPoint, több pontosítást igényelt a bitcoinnal kapcsolatos szabályozások terén. A ZipZap mostani, a Payzone-al kötött megállapodása, véget vet a szolgáltatás szüneteltetésének, amelyet számos felhasználható tapasztalhatott boltok tömkelegében.

A globális tranzakciók vezető vállalatának célja, hogy teljes körű készpénz be-, és kifizetési szolgáltatást nyújthasson a bitcoin felhasználók számára, szerte a világon. Jelenleg 35 ország részese a készpénz befizetést nyújtó szolgáltatói hálózatának, és tervei szerint hamarosan bővíti a készpénz-kifizetői oldal országainak névsorát is.

A cég szintén nemrég társult az IDology-val, amely egy vezető technológiai megoldás a vállalatok számára, a személyazonosság ellenőrzéséhez az esetleges csalások megakadályozása érdekében, illetve az előirt standardok betartásához.

Szerző: Josiah Hernandez
Forrás: Coinsetter.com