Repülőjegyek bitcoinért már egy litván légitársaságnál is!

2014-09-01
AirLituanica

AirLituanica

Úgy tűnik, a Balti országok továbbra is vezető szerepet töltenek be a repülőjegyet-bitcoinért szolgáltatás területén, hiszen néhány hónappal a lett nemzeti légitársaság bejelentése után, a napokban a litván Air Lituanica tette közhírré twitteres bejegyzésében, hogy már bitcoinnal is fizethetünk repülőjegyeiért.

Jóllehet a litván Air Lituanica mini-légitársaságnak számít még az európai skálán is, mégis rendszeres, menetrendszerinti járatokat indít Európa számos nagyvárosába, például Amszterdamba, Párizsba, Berlinbe, és a nyári időszakban közel 18 000 utassal büszkélkedhet havi szinten.

A társaság honlapjáról megtudhatjuk, hogy bitcoin adoptációjukban alapvetően két szempont játszott meghatározó szerepet: egyrészt az innovatív technológiák támogatása, másrészt a kriptopénz globális jellege. Bitcoinnal gyakorlatilag bárki a világon bárhonnét vehet repülőjegyet a litván légitársaságtól, ráadásul a hagyományos fizetőeszközökhöz képest jóval alacsonyabb járulékos költséggel. A társaság tehát reméli, bitcoinos fizetési opciójának a bevezetésével bővítheti ügyfélkörét, egyben lefaraghat a foglalási ügyintézéshez kötődő járulékos díjaiból.

A tájékoztatás szerint az első, bitcoinnal megvásárolt repülőjegyüket augusztus 28-án értékesítették egy Amszterdam-Vilinus-Amszterdam útvonalra. Az ajánlat természetesen az összes repülőjegyükre, és minden desztinációjukba érvényes, akinek az érdeklődését felkeltette a hír, további információkat a légitársaság honlapján találhat.