A Coinify vezető szerepre törekszik az európai bitcoin piacon

2014-09-30
Coinify

Coinify

A dán bitcoin startup, a Coinify, a minap arról számolt be a blogján, hogy a dániai kockázatitőke-befektető SEED Capital több millió dollárt invesztált a vállalkozásába. (A SEED Capital-t többek között a dán állami befektetési alap, a The Danish Growth Fund is támogatja.)

A Coinify több mint 6000 kereskedői, és 7000 egyéni regisztrált ügyféllel rendelkezik, és szolgáltatásai között nemcsak a bitcoin vétele-eladása (dollárban, euróban, dán koronában és még egy sor egyéb valutában), de például a bitcoin fizetések feldolgozása, illetve a bitcoin fizetési rendszer integrációja is szerepel.

A tőkeinjekció mellett az ugyancsak dán Bitcoin Nordic (az egyik legnagyobb európai digitális pénz kereskedő vállalat) szolgáltatási portfólióját, illetve a koppenhágai székhelyű Bitcoin Internet Payment System (BIPS) szellemi tulajdonát és megszerzett kereskedelmi kapcsolatait is felvásárolta a Coinify.

A Coinify úgy véli, hogy a két vállalat felvásárlásával, illetve a SEED Capital tőkeberuházásával, képessé vált arra, hogy akár az unió összlakosságának a számára is elérhetővé tegye bitcoin szolgáltatásait. A cég eddig is fontos szereplője volt a régiónak, de a mostani bővítésnek köszönhetően, akár éllovassá is válhat Európában. Legalábbis ez a céljuk, a blogbejegyzés szerint.

A Coinify személyében így egy újabb versenytárs jelent meg az európai piacon, hiszen a svéd Safello, illetve az amerikai Coinbase is erre a régióra koncentrált szolgáltatásaik legutóbbi bővítésekor. A Coinify mindamellett inkább munkatársként, mintsem versenytársként említi a két konkurens céget, ugyanakkor hozzáteszi, olyan új bitcoin szolgáltatásokkal is bővíteni fogja kínálatát, amelyek az említett két cég portfóliójában nem szerepelnek.