InPay részvények bitcoinért!

2014-10-29
InPay

InPay

A varsói székhelyű InPay Lengyelország egyik vezető bitcoinos fizetésfeldolgozójának számít. A cég a minap közösségi finanszírozási kampányt indított részvényeinek bitcoinban történő nyilvános értékesítésére. Az értékesítésből befolyó pénzösszegből jövőbeni fejlesztéseit és terjeszkedését kívánja finanszírozni.

Egy részvény 40 zlotynak (kb. 2700 HUF) megfelelő értékű bitcoinba kerül. A nyilvános felhívás november 16-ig van érvényben, és a cég tervei szerint, eddig az időpontig 200 000 zlotynak (13 000 000 HUF) megfelelő összegért fognak részvényeket értékesíteni.

A lengyel közösségi finanszírozási oldalon (Beesfund.com) meghirdetett projekt értelmében bárki InPay részvénytulajdonossá válhat, amennyiben vásárol a cég részvényeiből. A nyilvános ajánlatot a lengyel Pénzügyi Felügyelet (KNF) is jóváhagyta, így ez a lengyel kriptopénziparban eddig egy precedens nélküli felhívásnak számít.

Igaz, az értékesítés online, bitcoinban történik, de a cég postai úton is küld igazolást a megvásárolt részvényekről.

A régióban, Lengyelországban különösen nagy népszerűségnek örvend a bitcoin. Varsóban például több helyen lehet kriptopénzzel fizetni, mint Brüsszelben, Barcelonában, vagy Budapesten. Ugyan az országban nem számít hivatalosan elismert fizetőeszköznek a bitcoin, de az ezzel kapcsolatos egyeztetések jelenleg is folynak. Az InPay részvényértékesítésével kapcsolatos Pénzügyi Felügyeleti jóváhagyás akár arra is utalhat, hogy a kriptopénz legális pénzügyi eszközzé történő nyilvánítása nem is olyan távoli.