Promóciós ötletek

2011-11-14

Szerző: Tuxavant

Rövid (11 pontos) ötletgyűjtemény mindazoknak, akik szeretnék aktívan terjeszteni a Bitcoin hírét és népszerűsíteni a használatát:

1.) Adj és vásárolj mindenféle holmikat aukciós oldalakon, így például a Vaterán, a TeszVeszen vagy az eBay-en, külön kiemelve, hogy elfogadsz bitcoint, vagy pedig kérve, hogy abban fizethess.

2.) Minden héten adj egy kevés (mondjuk egy vagy néhány száz Ft-nyi) bitcoin(-töredéke)t valakinek, aki aktívan népszerűsíti a Bitcoint, Bitcoinos alkalmazásokat fejleszt, vagy egyéb módon dolgozik a közösségért.

3.) Készíts és tegyél ki promóciós szórólapokat vagy plakátokat valamilyen forgalmasabb helyen (kávézóban, gyorsétteremben, stb.). A Coinabulnál találsz néhány kiváló példát.

4.) Indíts saját fejezetet a BitcoinIntro.com “Elásott kincs” c. promóciós geocaching játékában.

5.) Minden héten adj egy kevés (mondjuk egy vagy néhány száz Ft-nyi) bitcoin-töredéket valakinek, aki még soha nem hallott a Bitcoinról. Ha az illetőnek Androidos mobilja van, segíthetsz a telepítésben, és nyomban küldhetsz is neki pár bitcoint. Egyéb esetben pedig ajánlhatod figyelmébe a különböző könnyen és egyszerűen használható szolgáltatásokat, mint amilyen például az Instawallet.org és a StrongCoin.com.

6.) Keress fel személyesen vagy mailben különböző kereskedőket, árusokat és szolgáltatókat, és jelezd feléjük a bitcoinos fizetési igényedet. Tájékoztasd őket a különböző bitcoinos fizetésfeldolgozókról (így például a bit-pay.com-ról, a btcinch.com-ról és más hasonlókról).

7.) Keress fel személyesen vagy mailben legalább egy új vállalatot, kávézót, más üzletet vagy szolgáltatót és jelezd feléjük a bitcoinos fizetési igényedet. Ha van erre lehetőség a webes felületükön, úgy ott is kérheted fizetési opcióként a bitcoint, vagy használhatod a közönségszolgálati telefonos elérhetőségüket is.

8.) Ha van saját üzleted vagy szolgáltatásod, tedd ki a “Bitcoin-elfogadóhely” emblémát, és fogadj is el bitcoinos fizetést!

9.) Működj bitcoin-váltóként a saját környezetedben, adj és vegyél bitcoint készpénzért. A Bitcoin terjedésének egyik legnagyobb gátja az, hogy nehéz hozzájuk jutni – hát könnyítsük meg a dolgot. Használd a BitcoinLocator.com-ot, hogy könnyen megtalálhassanak az érdeklődők.

10.) Küldj pár bitcoint a családodnak és a barátaidnak karácsonyra!

11.) Oszd meg a fenti ötleteket minden Bitcoinos barátoddal!

Forrás: BitcoinIntro.com

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.