Már a Wikipedia is elfogadja a bitcoint!

2014-08-02

Szerdán jelentette be a Wikimedia Foundation, a floridai székhelyű nonprofit szervezet, amely a világ legnépszerűbb nyílt forráskódú online enciklopédiáját, a Wikipedia-t is működteti, hogy már bitcoinban is elfogadja az adományokat.

wikipedia

Wikipedia már bitcoint is elfogad!

A szervezet honlapján Lisa Seitz Gruwell, az alapítvány felelős pénzügyi vezetője tette közzé a bejelentést. Gruwell írásából kiderül, hogy a Wikimedia Foundation eddig 13 különböző fizetési módon tette lehetővé az adományozást, és most ezt a listát kívánják bővíteni a bitcoinnal.

Szintén a bejegyzésben olvashatjuk, hogy a kriptopénz adoptációja egyrészt a szervezet filozófiáját tükrözi, nevezetesen, hogy az adományozás a lehető legegyszerűbb, és a legkevesebb költséggel járó folyamat legyen, másrészt az alapítványhoz a bitcoin közösségtől beérkező, és ilyen témájú nagyszámú kérésre reflektáltak.

A Wikimedia Foundation, amely az internet egyik leglátogatottabb oldalát is működteti, szinte teljes egészében az adományokból tartja fenn magát. (Éves működési költsége nagyjából 50 millió dollár.) A döntésben, hogy bitcoin adományokat is elfogadjanak, valószínűleg az is közrejátszott, hogy egyre több cégóriás (DISH, NewEgg, Dell) teszi le a voksát a bitcoin mellett, illetve, hogy világszerte is egyre nagyobb elismerésnek örvend a kriptopénz.

Gruwell arra is kitér blogbejegyzésében, hogy a bitcoin adományok feldolgozását és amerikai dollárrá történő konvertálását, a Coinbase végzi majd.