Végre már a Mozilla is elfogad bitcoin adományokat!

2014-11-24
Mozilla Firefox

Mozilla Firefox

Számos nemzetközileg is elismert szervezet (pl.: Wikipedia) döntött ez idáig a bitcoin elfogadása mellett, és a múlt hét folyamán a Mozilla is csatlakozott a népes társasághoz. A Mozilla kriptopénz adoptációjáról új partnere, a Coinbase számolt be.

A Mozilla Foundation non-profit szervezet 1998-ben jött létre. Nevéhez számos webes termék köthető, egyik legismertebb projektje a Firefox, amely az egyik legnépszerűbb internetes böngészőnek számít világszerte.

Az alapítványnak természetesen vannak kevésbé ismert fejlesztései is, például az oktatási célú Mozilla WebMaker, az érdekképviseleti kezdeményezésekre fókuszáló stopwatching.us, vagy az internet semlegessége mellett kampányoló fight for net neutrality.

A Mozilla bitcoin integrációjában döntő jelentőségű volt, hogy a kriptopénzzel bárki számára a világon megnyílt a lehetőség az adományozásra, ráadásul személyes, illetve bizalmas adatok megadása nélkül. A bitcoinban befolyt adományokat a kevésbé ismert terveinek a népszerűsítésére, illetve új projektjeinek a finanszírozására fogja költeni az alapítvány.

A bitcoin adományokat az alábbi oldalon várják.