Már a BTC China applikációja is elérhető az App Store-ban

2014-08-19

Úgy tűnik, amióta frissítették az Apple fejlesztői irányelveit, egyre több bitcoin iOS applikáció lát napvilágot.

A BTC China applikációja, megegyezően a Blokchain.info, illetve a Hive fejlesztésével, ingyenes, és már letölthető az App iTunes Store áruházából.

A kínai tőzsde mobil applikációjának felhasználói felülete gyakorlatilag rendelkezik a kereskedői platform minden tulajdonságával (árfolyammozgást mutató grafikonokkal, nyitó, záró, minimum és maximum árakkal, gyertyadiagramokkal, stb.), megjelenésében pedig egy letisztult formavilágot mutat. Az alkalmazás a bitcoin és a kínai jüan mellett más kriptopénzek vételét- eladását is lehetővé teszi.

BTC China

BTCChina

A kínai tőzsde a mostani iOS applikációja mellett egy másik, Picasso nevű fejlesztésével is előrukkolt, amely amint megkapja az Apple jóváhagyását (a folyamat akár 3 hétig is eltarthat), azonnal bekerül az App Store kínálatába.

A Picasso a BTC China ambiciózus terjeszkedési politikájának a része, és leginkább egy olyan bitcoin pénztárcaként írható le, amely a tároláson kívül a készpénzért történő értékesítést is lehetővé teszi, azaz egyfajta mini-ATM-ként is funkcionál, mindenféle kiegészítő hardver szükségessége nélkül.

A BTC China az egyik legnagyobb bitcoin tőzsdének számít (köszönhetően részben a kriptopénz iránti óriási kínai érdeklődésnek), és úgy tűnik, a platform mindent megtesz azért, hogy nemzetközi szinten is az élvonalba kerüljön.