Ingyenes bitcoin kurzus a Draper Egyetemen

2014-10-11
Draper Egyetem

Draper Egyetem

Tim Draper nagytőkés befektető személyéhez számos bitcoinnal kapcsolatos projekt köthető: ő a nyertese az amerikai kormány által a nyáron árverésre bocsátott 30 000 BTC-nek, alapító tagja a Draper Fisher Jurvetson kockázati tőkebefektető cégnek, támogatója több bitcoin startupnak, egyben ugyancsak alapító tagja a Draper Egyetemnek.

Az egyetem ingyenes, online bitcoin kurzust indít a hónap végén. A kurzus alapvetően azoknak szól, akik újoncnak számítanak a bitcoin birodalmában, illetve kevés technikai ismerettel rendelkeznek a digitális pénzt illetően. A program célja tehát egy átfogó, kifejezetten nem technikai jellegű ismeretterjesztés a bitcoinról, működési elvéről, és a pénzügyi szektor számára jelentett lehetőségeiről.

Az előadok olyan szilícium völgyi vállalkozók, befektetők, mérnökök lesznek, akik jelenleg is a bitcoin iparágában dolgoznak, így a hallgatók, naprakész, gyakorlati és igen változatos információkat kaphatnak majd a kriptopénzzel kapcsolatban.

A képzés lebonyolításához a ZapChain-nel kötött partnerségi megállapodást az egyetem. A ZapChain egy olyan bitcoin fórum, ahol hivatásos bitcoin felhasználók vitathatják meg kriptopénzzel kapcsolatos ötleteiket. A hálózat tagjainak száma folyamatosan bővül, elmondható, hogy jelenleg minden bitcoin vállalkozás képviselteti itt magát, legalább egy taggal.

A Draper Egyetem ingyenes bitcoin kurzusa október 22-én indul. Az érdeklődők az alábbi linken olvashatnak további információkat a képzéssel kapcsolatban.