A Yahoo Finance felvette a bitcoint is árindexébe

2014-06-12

Yahoo-Finance-Bitcoin

A Yahoo Finance, az alkalmi és hivatásos kereskedők egyik kedvelt árindex mutatója, úgy döntött, a bitcoint is felveszi átfogó listájának kínálatába.

A BTCUSD=X (link) alatt elérhető oldal a bitcoin árfolyamának a folyamatos tájékoztatása mellett új elemeket is tartalmaz, amelyeket egyébként nagy valószínűséggel más pénzügyi oldalakon is megtalálhatunk (nem mintha az árfolyamot nem lehetne máshol is nyomon követni).

A Yahoo-s fejlesztésben inkább az az érdekes, hogy a bitcoin közösségen belül számottevő a yahoo felhasználók száma, és ők egyértelműen pozitív fejezetnek vélik ezt az eseményt a kriptopénz történetében.

Valóban, a Yahoo jóváhagyása (amely a bitcoin jövőbeni legitimációjának az előszele is lehet) akár még egyfajta dominó-effektust is okozhat. Vagy nem. Ki tudja? Bizonyára már a Google is dolgozik az integráción, azaz a Google Finance árindexének a bitcoinnal történő bővítésén.

Pillanatnyilag még nem világos, milyen forrásra támaszkodik a Yahoo Finance árindexe, de cikkünk írásakor nem is volt megfigyelhető különösebb mozgás az árfolyamban (658 dolláron stagnál).

Valószínűleg, ez a mostani Yahoo árindex még egy teszt-verzió, mielőtt tényleg zöld utat adnának a bővítésnek, de teszt vagy sem, mindenképpen jó tudni róla. Természetesen, ahogyan várható volt, a közösség különös izgalommal reagált a fejlesztésre.

Valószínűleg az olyan nagy kereső oldalak, mint a DuckDuckGo, a Bloomberg, vagy a WolframAlpha kényszerítették állásfoglalásra a Yahoo Finance weblapját.

Ön mit gondol, ki lesz a következő?

 

Szerző: Eric Calouro

Forrás: NewsBTC