„A bitcoin érménkénti ára 10 000 dollár lesz három éven belül!”

2014-09-25
Tim Draper

Tim Draper

„Továbbra is azt jóslom, hogy a bitcoin érménkénti ára 10 000 dollár lesz három éven belül!”

Az idézet a nagytőkés befektető Tim Draper-től származik, aki a Fox Business Countdown to the Closing Bell című műsorának keddi adásában volt vendég.

A keddi interjú abból az apropóból született, hogy a tévécsatorna pont egy évvel ezelőtt készített riportot a nagytőkés befektetővel, aki akkor úgy említette a bitcoint, mint a jövő egyik legígéretesebb befektetési területét.  A keddi riport alkalmával Draper elmondta, hogy bitcoinnal kapcsolatos álláspontja nem változott, és, hogy továbbra is azt jósolja, a bitcoin érménkénti ára 10 000 dollár lesz három éven belül.

Tim Draper neve sokak számára ismerős lehet, hiszen ő nyerte meg azt a 30 000 BTC-t, amit még a nyár folyamán bocsátott nyilvános árverésre az amerikai kormány.

Draper egyébként egyik alapító tagja a Draper Fisher Jurvetson kockázati tőkebefektető cégnek, amely világraszóló, innovatív ötletek finanszírozásában nyújt segítséget. Többek között olyan jelentős vállalkozásokba invesztáltak, mint a Twitter, a Tesla, a Tumblr, vagy a SpaceX.