Hamarosan: bitcoinos fizetés Androidos készülékeken

2014-01-14

Szerző: Justin Diaz

Mostanra vélhetőleg mindenki hallott már az internetet rohammal elfoglaló digitális pénzről, a bitcoinról – még ha nem is mindig pozitívak a róla szóló hírek. Az árfolyama olyan ingadozásokat produkál, hogy ember legyen a talpán, aki követni tudja, de ennek ellenére mégis egy nagyon is valós tényezőt jelent, ami számtalan vihart átvészelt már, és még mindig itt van, él és virul, működik és használják. December óta a jelek szerint már az OUYA is elfogad bitcoinos fizetést. Legérdekesebb az egészben azonban az, hogy a bitcoin lényegében lenyomozhatatlan (is lehet, ha úgy használják), így ha odafigyel az ember a részletekre, valóban hatékonyan biztosíthatja magának a pénzügyi magánszférája védelmét. Talán ezért is lett olyan népszerű – vagy talán nem. Akárhogy is, az mindenképpen vitathatatlan tényállás, hogy a bitcoin bizony még mindig itt van és minden jel arra utal, hogy a jövőben is itt lesz.

Nem meglepő így hát az sem, hogy az egyebek mellett fogyasztói bitcoin-tárca-szolgáltatást és kereskedői bitcoinos fizetéskezelő alkalmazást is kínáló Coinbase amerikai vállalat minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy minél kézzelfoghatóbbá tegye a bitcoint a mainstream közönség számára is. Nemrégiben például sikeresen összegyűjtöttek 25 millió dollár támogatást arra, hogy a különböző Androidos készülékek előtt is megnyithassák a bitcoinos fizetések kapuját: kifejlesztettek és közreadtak egy kifejezetten erre tervezett SDK-t, nagyban megkönnyítve így a bitcoinos fizetés megvalósítását Androidos környezetben. Természetesen ez is egy nyílt forráskódú, a GitHubon is elérhető projekt, amely a bitcoin mellett támogat még más hagyományosabb, de eleddig szintén mellőzött tranzakciós csatornákat is egyben.

Ez tehát egy újabb komoly előrelépést jelent a bitcoin számára, újabb lehetőségeket és újabb fejlődési perspektívákat nyitva meg a digitális pénz előtt. Egyre többen ismerik fel a mobil fizetési megoldásokban rejlő lehetőségeket – és ahogy egyre reálisabb alternatívájává válik a Bitcoin például a PayPalnek vagy épp a Google Walletnek, úgy jár egyre jobban maga a Bitcoin, mint egész, a friss fejlesztésű SDK-ja révén pedig természetesen a Coinbase is. Ti használtok bitcoint jelenleg? És használnátok mobilfizetésre Androidos alkalmazásokban, amint ténylegesen elérhetővé válik ez a lehetőség az SDK révén? További részleteket a Coinbase-ről és az SDK-jukról a blogjukon olvashattok; érdeklődéssel várunk minden véleményt kommentek formájában.

Forrás: Android Headlines

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.