Bitcoinban is lehet majd fogadni a Facebookon?

2011-10-21

Érdekes elképzelést lebegtetett meg nemrég Ingo Hinterding, a Facebook egyik népszerű fogadó-játékát, a Bet Tycoont fejlesztő és kezelő vállalat, a Crowdpark társalapítója és rangidős termékmenedzsere: amennyiben a kérdésben még érintett további tisztségviselők is rábólintanak az elképzelésére, úgy valódi, bitcoinban mért fogadásra is lehetőséget biztosítanának a játék keretein belül (jelenleg a játék saját, belső “pénzzel” dolgozik, amit csak a játékon belül lehet felhasználni, így a nyeremények is csak újabb fogadásokat tesznek lehetővé).

Mint mondta, a maga részéről nagyon-nagyon érdekesnek tartja a Bitcoint, mint olyat, és az egész elképzelést, amit a rendszer megtestesít. Rámutatott arra is, hogy ők a pénzügyek terén sajnos eléggé járatlanok, és nincs is olyan anyagi hátterük, ami lehetővé tenné számukra, hogy valódi pénzben zajló szerencsejátékokat üzemeltessenek.

Ahogy fogalmazott, egyelőre arra összpontosítanak, amiben a legjobbak – ez pedig a közösségi játékélmény fejlesztése. Szenvedélyesen imádják a játékokat, nagyon érdekesnek találják ezt a piacot, és igyekeznek is a lehető legjobbat kihozni belőle. A Bitcoinos játszmák beindításának időpontja így tehát egyelőre kérdéses, de legalább az elvi lehetőség már adott.

A Crowdpark közösségi szerencse- és előrejelzési piac-játékokkal foglalkozik, és szándékában áll a sportpiacokkal párhuzamosan fejlődni. Nemrégiben hatmillió dollár értékű támogatást kaptak, így lesz is miből fejleszteniük. Ha pedig megvalósítják a bitcoinos tervet, úgy csatlakozhatnak a bitcoinos kaszinók és szerencsejátékok egyre szélesedő netes köréhez. Konkrétan a saját területükön a Bets of Bitcoin és a BTCSportsBet lehetnek a legföbb riválisaik. Az előbbi egy augusztusban indult előrejelzési piac, az utóbbi pedig egy február óta működő, szintén bitcoinnal dolgozó sportfogadó.

Eleddig legalábbis egyetlen bitcoinos fogadót sem háborgattak a hatóságok vagy kormányzati szervek – egyes feltevések szerint azért, mert még nem döntötték el, hogy a bitcoin pénznek számít-e egyáltalán. Ha pedig ez nem egyértelmű, akkor legalábbis egyelőre nyugodtan elfogadhatják és működtethetik vele a játékaikat anélkül, hogy bármiféle törvényt is sértenének ezzel. Így egyelőre a Crowdpark is nyugodtan próbálkozhat – és idővel akár e most még nyitott kérdések megválaszolásához is hozzájárulhatnak.

Forrás: Bitcoin Money

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.