Az LHV bank lett a Coinbase európai partnere, a bank további bitcoinnal kapcsolatos szolgáltatások beindítását is tervezi

2014-09-25
LHV bank

LHV bank

Nemrég írtunk róla, hogy a Coinbase nemzetközi terjeszkedésének köszönhetően, a vállalat szolgáltatásai (bitcoin vétel-eladás, biztosított érmemegőrzés, pénztárca szolgáltatások, stb.) már 13 európai országában is elérhetőek.

Ugyancsak írtunk már az észt LHV bankról is, amely még a nyár folyamán kért fel egy digitális pénz szakértőt, a virtuális fizetőeszközökkel kapcsolatos lehetséges banki szolgáltatások tanulmányozására.

A közelmúltban érdekes részletekről tudósított a legnagyobb észt napilap, a Postimees. Nevezetesen, hogy a Coinbase európai banki szolgáltatója az észt LHV bank lett.

Az LHV bank képviselője megerősítette az észt sajtóhírt, hozzátéve, hogy részben az ilyen típusú szolgáltatások kidolgozására, részben pedig a bitcoin blokklánc technológiáján alapuló egyéb, saját banki szolgáltatások, termékek, lehetőségek feltérképezésére kérték fel korábban a szakember segítségét.

Az észt bankintézet 1999-ben alakult, tehát még viszonylag újoncnak számít az ország pénzügyi szolgáltatói között. Minden bizonnyal ez az egyik oka annak, hogy örömmel kötelezi el magát a bitcoin virágzó ökoszisztémája mellett.

Az észt kormány egyébként jelenleg egy viszonylag szigorú bitcoin politikát folytat: nem ismeri el törvényes fizetőeszközként a kriptopénzt, egyben általános forgalmi adóval terheli a tranzakciókat, illetve minden olyan vállalatnak, amely bitcoinnal kapcsolatos szolgáltatásokat kínál, igen szigorú előírásokat kell betartania.

Az LHV bank mindezek ellenére is elkötelezett a bitcoin technológia nyújtotta új lehetőségek mellett, és hisz benne, hogy amint rendeződnek a törvényi, jogi, ismeretbeli hiányosságok, Észtország a digitális fizetőeszközök technológiájának az inkubátorává válhat.