Az eBay leányvállalata a bitcoin integrációjáról folytat tárgyalásokat

2014-08-15
Braintree

Braintree

A Wall Street Journal értesülései szerint a PayPal, illetve az eBay leányvállalata, a Braintree fizetési rendszer, tárgyalásokat folytat a bitcoin lehetséges integrációjáról.

A híreket hivatalos források egyelőre nem erősítették meg, sem az eBay, sem a PayPal részéről, igaz az eBay vezérigazgatója, John Donahoe korábban már tett említést arról, hogy vállalata „aktívan mérlegeli” a bitcoin integrációját.

A Braintree fizetési rendszer többek között olyan közkedvelt szolgáltatásoknak nyújt pénzügyi szoftvereket és megoldásokat, mint az Uber, az Airbnb, vagy a GitHub. A vállalatot tavaly decemberben vásárolta fel a PayPal (ami az eBay tulajdona), az értesülések szerint 800 millió dollárért.

A Braintree jelenleg 40 országban, és 130 különböző valutában biztosít fizetési lehetőséget, éves bevétele meghaladja a 12 milliárd dollárt, amelynek közel egyharmada mobiltelefonos fizetéseken keresztül folyik be.

Nem kétséges, a Braintree bitcoin integrációja mérföldkő lenne a kriptopénz életében, és bár jelenleg sem a PayPal, sem az eBay nem kívánt reagálni a hírekre, az sem vitás, a leányvállalat bitcoin adoptációja egyféle nyitásként is értelmezhető az online óriások részéről.