A Thomson Reuters is bővítette platformját a bitcoinnal

2014-08-06
EIKON

EIKON

A londoni székhelyű hírügynökséget, a Reuters-t, legtöbben a médiának készülő híreiről ismerik. A hírügynökség 2008-ban olvadt be a Thomson Reuters cégbe, és napjainkban az amerikai székhelyű Bloomberg és Dow Jones legfontosabb versenytársaként tartják számon.

A Thomson Reuters alapvetően üzleti információk (például részvények, valós idejű devizaárfolyamok), és pénzügyi piacokkal összefüggő termékek (többek között analitikai termékek, elektronikus kereskedési rendszerek) értékesítésével foglalkozik.

A minap, a honlapján tette közhírré a cég, hogy az EIKON kereskedői szoftverjét bővítette a bitcoin árindex szolgáltatásával. A Reuters tájékoztatása szerint a bővítés hátterében a megnövekedett felhasználói igény áll.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a hírügynökség legnagyobb versenytársának tartott Bloomberg, még régebben, valamikor április végén döntött úgy, hogy a kriptopénz árát is listázza. (A Bloomberg bejelentésére viszonylag gyorsan reagált a Google és a Yahoo Finance is, saját árindexeik bővítésével.)

Mostantól tehát már a Thomson Reuters Eikon kereskedői szoftverével is nyomon követhetjük a bitcoin árfolyamának aktuális alakulását, illetve tájékozódhatunk (többek között) a vétel és eladási ár különbözetekről, különböző napi összesítőkről, és akár 3 évre visszamenő kimutatásokról is.

Az érdeklődők egy ingyenes, demó verziót is letölthetnek az ügynökség honlapjáról.