Újra működik a Bitstamp

2015-01-12
Bitstamp

Bitstamp

Nagyjából egy heti szünet után január 9-én, pénteken újraindította szolgáltatásait a Bitstamp bitcoin tőzsde.

Ahogy arról a bitcoin.hu is beszámolt, a szlovén-angol közös tulajdonú tőzsde 2015. január 5-től függesztette fel működését átmeneti jelleggel, mivel online pénztárcájában kritikus biztonsági rést talált, amely miatt közel 19 000 BTC-t loptak el online pénztárcájából.

Nejc Kodrič, a Bitstamp vezérigazgatója, egy a platform honlapján közzétett nyilatkozatában azzal magyarázza a tőzsde közel egy hetes „kényszerpihenőjét”, hogy időközben egyrészt újjáépítették a tőzsde teljes infrastruktúráját, másrészt új biztonsági lépéseket is implementáltak a rendszerbe.

Kodrič megemlíti például, hogy multi-sig technológiát is implementáltak a rendszerbe, illetve, hogy a platform mostantól az AWS (Amazon Web Services) felhő rendszerében fut.

Ezen felül, a leállás okozta kellemetlenségekért azzal kér elnézést a Bitstamp, hogy 2015. január 17-ig nem számol fel közvetítői díjat egyetlen a tőzsdén keresztül lebonyolított tranzakcióért sem.

Az újraindulással kapcsolatban egy rögtönzött internetes véleménykutatás is lezajlott, ahol a megkérdezetteknek (összesen 525 fő) mindössze csak 25 %-a válaszolt úgy, hogy mindenféle változás nélkül, a továbbiakban is igénybe fogja venni a platform szolgáltatásait, míg a hétköznapi kereskedők 75 %-a azt a választ adta, hogy egyelőre nem tervezi a tőzsde szolgáltatásainak újbóli rendszeres igénybevételét.