A Google is bővítette árindexét a bitcoinnal

2014-06-12

A Google Finance is bővítette árfolyam indexét: mostantól tehát nemcsak számos piaci kínálatról és információról olvashatunk a weblapon, hanem a hagyományos valuták árfolyamváltozásai mellett a bitcoin ára, illetve a vele kapcsolatos naprakész információk is nyomon követhetőek az oldalon.

A felhasználók választhatnak különböző deviza párok között, lekérdezhetik a BTC/USD árfolyamát, de akár az angol font, a jen, az euró, a renminbi, az ausztráliai vagy a kanadai dollár piacának aktuális alakulását is.

Az oldal ugyancsak tartalmaz hosszútávú árfolyam diagramokat, visszamenően egészen 2013 júniusáig.

Screen-Shot-2014-06-11-at-17.58.40

Találunk még az oldalon bitcoin – hagyományos valuta konvertáló eszközt is, amelynek segítségével egy tucat deviza, mint például a jemeni rial, vagy a bangladesi taka, és bitcoin aktuális átváltási árfolyamát ellenőrizhetjük.

A Google meglepően gyorsan lépett, hiszen alig telt el 1-2 nap azóta, hogy a Yahoo Finance bővítette árfolyam indexét a bitcoin kínálatával. Valamivel korábban, még április végén, a Bloomberg döntött úgy, hogy a kriptopénz árát is listázza.

A CoinDesk szerkesztősége érdeklődött a Google-nél az árindex bővítésének a hátteréről, de cikkünk írásáig még nem érkezett válasz a kérdésünkre.

Szerző: Stan Higgins
Forrás: CoinDesk