A Reddit is kitűzte a Bitcoin-zászlót

2013-02-15

Szerző: Drew Olanoff

Újabb nagy partnerkapcsolat született, ezúttal a Coinbase és a Reddit között, melynek révén immár bitcoinnal is vehetnek “Reddit Gold“-ot az oldal felhasználói.

A bitcoin az online fizetés világának “underground”-jellegű, főleg a közelmúltban igazán fellendült és a hagyományos kereteket szétfeszítő digitális pénze, a Coinbase pedig egy olyan “bitcoin-tárca és platform”, melynek segítségével kereskedők és fogyasztók is könnyen és gyorsan bonyolíthatnak le bitcoinos tranzakciókat. Aki pedig Reddit Goldot vásárol, az különböző pluszokkal turbózhatja fel a Reddites fiókját, így például a kommentkiemelés lehetőségével és a reklámok kikapcsolásával. A bitcoinos fizetési lehetőségen túl a Reddit immár hitelkártyás fizetéseket is fogad Kanadából és az USÁból a Stripe segítségével, tovább szélesítve így az eddig igazából csak a PayPalből és a Google Walletből álló fizetési opció-palettáját.

Brian Simpson, a Reddit illetékese azzal indokolta a lépést, hogy több megkeresés is érkezett hozzájuk a nevezett fizetési lehetőségeket illetően, így bíznak benne, hogy ezekkel a plusz lehetőségekkel sikeresen kielégíthetik az igényeket, és még szélesebb rétegek számára tehetik elérhetővé az “aranyvásárlás” lehetőségét.

A másik oldalon, a Coinbase-nél Brian Armstrong, a vállalat vezérigazgatója a következőképpen nyilatkozott:

Nagy lépés ez a szövetség a Bitcoin egésze és a Coinbase számára is, tekintve, hogy a Reddit ott van az USA 100 és a világ 200 leglátogatottabb weboldalának listáján. Yishan Wong, a Reddit vezérigazgatója úgy egy hónappal ezelőtt keresett fel minket és érdeklődött a bitcoin felől, hogy mi is az, hogy is működik, és hogy hogyan fogadhatnák el azt ők is fizetési eszközként. A közelmúltban több más kereskedő is megkeresett minket, köztük a 4Chan (akik a Reddit Goldjához hasonló “pass”-t árulnak), webhosting-vállalatok, produktivitás-fokozó alkalmazások készítői és egy sor más, újabb adomány-elfogadási lehetőségeket kereső weboldal is. Ennyi referencia már Wong úrnak is elég volt ahhoz, hogy megbizonyosodjon a felkészültségünkről, hogy képesek leszünk kezelni a Reddit forgalmát is.

És bár tény, hogy egyelőre maga a Reddit sem tekinthető egy igazán mainstream oldalnak, azért kétségkívül elég széles körben használják ahhoz, hogy a Bitcoin színterén való felbukkanása mégis sokat számítson. És a vállalat szerint ez még csak a jéghegy csúcsa: elvégre ha valaki, aki eddig nem foglalkozott vele, most elkezd bitcoint használni a Redditen, akkor érdekelni fogják más lehetőségek is, ahol szintén elköltheti a bitcoinjait. Hosszabb távon tehát ez is jelentős lendületet adhat a bitcoin elterjedésének.

A bitcoinnak rengeteg előnye van, a biztonságosságtól kezdve az abszolút nemzetköziségen át a magánszféra védelméig, amint azt nemrégiben megtudhattam a színtér egy másik nagy nevétől, a BitPay-től.

Nem mellesleg a bitcoinos vásárlások tranzakciós díjai annyira alacsonyak bármely más hagyományos fizetési szolgáltatáshoz képest, hogy az szintén nem egy elhanyagolható előny. A Coinbase pedig még azzal is tovább egyszerűsíti a folyamatot, hogy a beérkező bitcoinos fizetéseket már hagyományos pénzben utalja az elfogadó kereskedők bankszámlájára, elintézve helyettük az átváltást is. Elmondásuk szerint jelenleg mintegy 30.000 felhasználójuk van, és átlagosan 40.000 bitcoinos fizetést dolgoznak fel havi szinten.

Hogy mennyivel lendítheti közelebb a Reddit a bitcoint a mainstreamhez, az egyelőre nyitott kérdés, de a Redditorok mindenesetre most is megkapták, amit akartak.

Forrás: TechCrunch

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.