A Goldman Sachs is bitcoinba fektet pénzt!

2015-05-02
Goldman-Sachs1

Goldman Sachs

Már egy ideje köztudott, hogy a Wall Street komolyan érdeklődik a bitcoin után, és az elmúlt hónapok egyik talán legfontosabb híre az volt, hogy a New York-i Értéktőzsde is beszállt a bitcoin szolgáltatásokra specializálódott Coinbase rekord összegű tőkeemelésébe.

A jelek szerint az intézményi befektetők érdeklődése továbbra sem csökken, két napja ugyanis a szintén bitcoin szolgáltatásokra specializálódott Circle jelezte, hogy új partnerei között nem kisebb befektetővel, mint a Goldman Sachs bankintézettel büszkélkedhet.

Az 50 millió dolláros tőkeemelést a Goldman Sachs Group Inc. és a kínai székhelyű IDG Capital Partners közösen vezette, illetve beszállt még néhány már meglévő Circle befektető is. A Circle vezérigazgatójának (Jeremy Allaire) a tájékoztatása szerint az IDG Capital segítségével megpróbálják kiterjeszteni szolgáltatásaikat a kínai piacra, míg a Goldman Sachs a vállalat üzleti partnerévé válhat.

A tervek szerint a befolyt pénzösszeg egy része a Circle nemzetközi terjeszkedést, míg másik része, a már meglévő szolgáltatásainak a fejlesztését fogja finanszírozni. Ide tartozik többek között egy új, hibrid folyószámla szolgáltatás beindítása, amely a tervek szerint amerikai dollár és bitcoin egyidejű tárolását teszi majd lehetővé.