30,5 millió dolláros tőkeemelés a Blokchainnél

2014-10-07
Blokchain.info

Blokchain.info

A bitcoin pénztárca szoftverekre és alkalmazásokra szakosodott Blokchain.info a mai napon hivatalos blogján tette közhírré, hogy 30,5 millió dolláros tőkeemelés érkezett a céghez a Lightspeed Venture Partners és a Wicklow Capital részéről.

A Blokchain életében ez az első eset, hogy külső tőkeinjekció érkezik a céghez, ráadásul az összeg a bitcoin iparág minden idők egyik legnagyobb befektetése is. (A Blokchaint csak a Xapo előzi meg, 40 millió dolláros tőkeinjekciójával.)

A Blokchain (vagy Blokchain.info) 2011-ben alapult, és hihetetlen népszerűségre tett szert az elmúlt évek folyamán. Napjainkban a világ egyik legkedveltebb bitcoin pénztárca szolgáltatójának számít, 2,3 millió felhasználóval büszkélkedhet, tranzakcióinak a volumene pedig közel 26 milliárd dollár.

A cég a bitcoin pénztárca mellett számos egyéb, kriptopénzzel kapcsolatos szolgáltatást is biztosít, mind egyéni, mind kereskedői ügyfelek részére. Pénztárcája mellett a legkedveltebb szolgáltatása talán a keresőmotorja, amellyel könnyen és gyorsan leellenőrizhetőek a blokklánc tranzakciói. Android és iOS készülékekhez készült applikációi július óta az App Store kínálatából is letölthetőek.

A Blokchain nemcsak a bitcoinnal kapcsolatos termékek szolgáltatója, de egyben a kriptopénz lelkes támogatója és felhasználója is. Nemzetközi munkatársainak a bérét például bitcoinban utalja, illetve befektetéseit, üzletkötéseit is kriptopénzben bonyolítja. Az iparág egyetlen olyan kulcsfontosságú szereplője, amelyik nem foglalkozik kereskedéssel, csak fejlesztéssel, illetve a bitcoin népszerűsítésével.

A cég anno Roger Ver vezetésével indult, és sokáig csak egy maroknyi lelkes szaki munkájának köszönhetően működött. Napjainkban 21 alkalmazottal rendelkezik, legutóbb Marco Santori csatlakozott a csapathoz, mint jogi tanácsadó, és a hírek szerint a mostani tőkeemelésben szerepet játszó Lightspeed részéről Jeremy Liew is bővíteni fogja a vállalkozás munkatársainak a létszámát.

A tájékoztatás szerint, a 30,5 millió dollár egy részét termékeik fejlesztésére, míg másik részét műszaki csapatuk bővítésére fogják fordítani. Fő törekvésük, hogy szolgáltatásaikat a világ minden részére kiterjesszék, azaz mindenki számára könnyen elérhetővé tegyék a bitcoint.