A Xapo az egyik legtámogatottabb bitcoin vállalkozás

2014-07-09

xapo1

Egy régebbi rövid bejegyzésünkben már írtunk a bitcoin biztosított megőrzésre specializálódott cégről a Xapo-ról, illetve vezérigazgatójáról Wences Casares-ról.

A minap azzal a bejelentésével került reflektorfénybe a vállalat, hogy a már meglévő 20 millió dolláros alaptőkéjét újabb 20 millió dollárral emelte. A korábbi tőkeemelés fő részvényesei az Index Ventures és a Greylock Partners voltak. A most végrehajtott tőkeemelés fő befektetői a Yahoo! Inc. társalapítója és egykori vezérigazgatója, Jerry Yang; az Emergence Capital Partners tagjai; a PayPay társalapítója Max Levchin; és a nagytőkés befektető Yuri Milner. A korábbi és a mostani tőkeemelésnek köszönhetően rekordot döntött a Xapo: ez idáig minden idők legtámogatottabb bitcoin vállalkozásává vált.

A tőkeemelés mellett további hír, hogy a cég csapata is bővült két új taggal Reid Hoffman és Mike Volpi személyében. A párosnak jelentős tapasztalata van a feltörekvő technológiák támogatásában, sokat tettek például a Facebook-ért, a Paypal-ért és a SoundCloud-ért, még mielőtt azok széleskörűen ismerté váltak volna.

A Xapo vezérigazgatójának, Wences Casares-nek, a blogbejegyzéséből megtudhatjuk, hogy a jövőben is folytatni kívánják a fejlesztést, részben a vállalat tagjainak a bővítésével, részben az általuk kínált szolgáltatások kiterjesztésével.

„Elkötelezettek vagyunk abban, hogy kifejlesszünk egy keretrendszert, amely lehetővé teszi a fogyasztók napi szintű bitcoin felhasználását, továbbá folytatjuk munkánkat a biztosított megőrzés területén is, különös tekintettel a Wall Street-i befektetőkre, tőzsdékre, váltókra és pénzügyi intézetekre.”

Végezetül muszáj megemlítenünk a Xapo egy másik tervbe vett fejlesztését is, (amelyről szintén a cég weblapján olvashatunk részletesebben), a bitcoin hitelkártyát. A tájékoztatás szerint a bitcoin-kártya hasonlóan fog működni, mint a hagyományos bank-, és hitelkártyák, azaz a felhasználók ugyanúgy fizethetnek majd a bitcoin kártyával, mint a hagyományos fizetőeszközökkel. A blog szerint már több amerikai és európai pénzügyi szolgáltatóval kötöttek megállapodást a bitcoin-kártya üzemeltetésére, és ha minden jól megy 1-2 hónapon belül piacra is dobják a bitcoin-kártyát.

További részletek a Xapo blogján olvashat.