104 éves múlttal rendelkező ékszerüzlet már bitcoint is elfogad

2014-06-19

jewellery.jpg

A világ egyik legnagyobb eljegyzési gyűrűket árusító online kereskedése (amelyet a 104 éves múlttal rendelkező H.L. Gross and & Bro. Jewelers nevű cég üzemeltet), tegnap bejelentette a honlapján (Since1910.com), hogy mostantól már bitcoinnal is lehet fizetni náluk az ékszerekért.

A kriptopénzes fizetési lehetőség mellett számos más fizetési opciót is elfogad az online kereskedés, például GE finanszírozási eljárásokat, részletfizetési lehetőségeket, utalásokat, PayPal-os fizetést, és természetesen szinte az összes komoly bankkártyát is.

Vajon mi állhat a bitcoinos fizetési opció azonnali bevezetésének a hátterében? Egyszerű, az ügyfelek igénye.

„Ügyfeleink kérték ezt a lehetőséget, mi pedig teljesítettük,” mondta a Since1910.com társalapítója, Brad Gross, aki egyébként már az ötödik generáció a családban, aki ékszerekkel foglalkozik.

„Politikánk, hogy folyamatosan figyeljük, illetve próbálunk eleget tenni ügyfeleink igényeinek, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt biztosíthassuk. Törekszünk rá, hogy ügyfeleink is a csapat tagjának érezzék magukat, illetve, hogy érezzék, ők is hozzájárulnak cégünk üzleti politikájának a formálásához.”

A New-York-i (Brooklyn) székhelyű cég a Coinbase-el kötött partnerségi megállapodást az Egyesült Államok nyugati partvidékére kiterjedő tranzakciók lebonyolítására. A Coinbase kereskedői szolgáltatásai lehetővé teszik az ékszerkereskedésnek, hogy a bitcoinban beérkező utalásokat azonnal amerikai dollárra konvertálják.

A Since1910.com pár nappal azután tette közhírré bejelentését, hogy egy másik, ugyancsak ékszerek árusításával foglalkozó kereskedés, a washingtoni székhelyű REEDS Jewelers is bejelentette, kriptopénzben is lehet fizetni náluk az ékszerekért. A REEDS közleménye szerint náluk nemcsak online felületen, de a hagyományos boltban is elérhető lesz a bitcoinos fizetési opció.

Egyre jobban növekszik a bitcoinos fizetési opciót támogató kereskedések száma, legyen szó kis-, közép-, vagy nagyméretű kereskedésekről. A kriptopénz elfogadása gyakorlatilag azonnal integrálható, használata nem jár a visszaterhelési eljárás kockázatával, és az igen jelentős összegű utalásokon kívül gyakorlatilag elenyésző járulékos költségekkel jár a kereskedők számára. (Szemben a nagy kártyatársaságok 2-3 %-os kezelési költségeivel.)

Szerző: Eric Calouro
Forrás: NewsBTC