A krach, avagy mi történt tegnap?

2013-04-11

Szerző: MtGox

Üdv mindenkinek – ez most csak egy rövid beszámoló lesz arról, hogy mi is történt tegnap.

Először is, szeretnénk megnyugtatni mindenkit: nem estünk DDoS vagy hackertámadás áldozatául. Épp ellenkezőleg – mondhatni, a saját sikerünkben sikerült megbotlanunk.

Az elmúlt napok során ugyanis egészen elképesztő mennyiségű új felhasználói fiókot regisztráltak a rendszerünkben – és persze már azelőtt is rengeteg volt. Ezzel együtt drámaian meglódult a kereskedés volumene (még az eddigiekhez képest is), igen komolyan megterhelve a rendszerünket, ami aztán ennek nyomán egyre jobban lelassult és egyre nagyobb késésekkel tudta csak feldolgozni a rendeléseket. Ahogy aztán az várható is volt, ennek nyomán sokan pánikba estek, és ész nélküli eladásba fogtak – tovább növelve így a kereskedés volumenét és végül teljesen lefagyasztva a rendszer kereskedő-motorját!

Hogy legalább egy megközelítő képet adhassunk a helyzetről, íme néhány konkrét számadat:

– A végrehajtott adásvételek száma megháromszorozódott – csak az elmúlt 24 órában.

– Csak márciusban 60 ezer új felhasználói fiókot regisztráltak a rendszerünkben – majd újabb 75 ezret csak április első néhány napjában! Jelenleg durván újabb 20 ezret regisztrálnak nap mint nap.

Ezért aztán múlt hétvége óta éjt nappallá téve dolgozunk a rendszerünk fejlesztésén, hogy lépést tarthassunk a rendkívüli kereslettel. Már ma, valamint még az elkövetkező néhány nap során is számos újabb frissítést fogunk élesíteni a rendszer és az összteljesítmény fejlesztése érdekében.

Ezzel együtt jeleznénk egyben azt is, hogy nem kizárt, hogy az elkövetkező 12-24 órában valamikor teljesen le kell majd állítanunk az egész MtGox-ot megközelítőleg két órára, amíg bekapcsolunk a rendszerbe néhány újabb szervert.

Köszönjük a megértést és a töretlen támogatást mindannyiótoknak!

Forrás: MtGox Facebook

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.