Hotelszoba foglalás bitcoinnal

2014-05-14

h.2052983.780.520.0.ffffff.wm.88beffdb

Amennyiben hotelszoba foglalásra költené kriptopénzét, akkor örülhet, mostantól már erre is lesz lehetősége, egy új szolgáltatón, a GuestLeader-en keresztül, derül ki a Daily Mail tudósításából.

Az új foglalási oldal (ami pillanatnyilag még nem üzemel) más foglalási oldalakhoz hasonlóan fog működni, de azzal az extrával, hogy ezen az oldalon bitcoinnal is lehet majd fizetni a szobafoglalásokért.

A GuestLeader az atlantai székhelyű BitPay közreműködésével fog üzemelni, pontosabban a BitPay fogja lehetővé tenni, hogy a felhasználók egy QR kód segítségével bitcoinban is fizethessék a foglalási díjat. A bitcoin felhasználóknak ezentúl tehát lehetőségük lesz arra, hogy érméiket szobafoglalásokra, Bed & Breakfast szolgáltatásokra, és olyan neves és nemzetközi szállodaláncok szolgáltatásaira költsék, mint a Hilton, a Marriott, stb.

„E forradalmian új pénzügyi technológiának köszönhetően (ami ráadásul határok feletti) a hoteltulajdonosok új ügyfélkörrel gazdagodhatnak”, mondta a GuestLeader-nek technikai segítséget nyújtó cég egyik szóvivője.

„Mostantól bármelyik és bármekkora méretű hotel dönthet úgy, hogy elfogadja a bitcoinos fizetéseket (és ezáltal új, és jelentős ügyfélkörre tehet szert), ráadásul anélkül, hogy komolyabb technikai tudással rendelkezne.”

Egy másik, hasonló szolgáltató, a GoCityHotels.com még korábban, a hónap elején jelezte, hogy hamarosan bitcoinos utalásokat is elfogad az oldalán kötött szobafoglalásokért. A bejelentés szerint tehát ezen a foglalási oldalon is lehet majd bitcoinnal fizetni e hónap végétől.

Ami a GuestLeader oldalát illeti, hamarosan elválik, valójában élének e a felhasználók a bitcoinos fizetési opció lehetőségével.

Szerző: Eric Calouro
Forrás: NewsBTC