Történelmet írt az OKCoin tegnapi BTC/USD kereskedése

2014-09-26
tozsde

OKCoin

Tegnap történelmet írt a kínai bitcoin-tőzsde, az OKCoin, mivel nemzetközi bitcoin-dollár piaca 24 óra erejéig a világ legaktívabb kereskedői platformjává vált. A történelmi rekord azt jelenti, hogy az OKCoin platformja 16 342 BTC forgalmat bonyolított le 24 óra alatt, megelőzve a Bitstamp (14 463 BTC), a Bitfinex (15 552 BTC), és a BTC-E (6 556 BTC) kereskedési mennyiségét is.

A dolog jelentősége, hogy a világ két legkedveltebb bitcoin-tőzsdéjének a Bitstamp és Bitfinex platformját szokták tartani, és eddig nem volt példa arra, hogy a kínai OKCoin kereskedése megelőzte volna a nagy versenytársakat.

Ráadásul a pekingi székhelyű OKCoin nemzetközi BTC/USD piaca alig két hónapja indult útjára, és mindössze egy hete lépett ki a béta verzióból, így magát a tőzsdét is meglepte a kereskedés volumenének tegnap mért értéke.

Mint ismeretes, a kínai bitcoin-tőzsde néhány új kereskedői eszközzel (pl. maker-taker modell), bővítette platformját az elmúlt hónapok folyamán, vonzóbbá téve piacukat a nemzetközi hivatásos kereskedők számára is. Talán ezek az újítások is szerepet játszanak az OKCoin tegnapi rekordjában.