Prágai Bitcoin-konferencia: az előadók

2011-11-05

November végén a világ minden tájáról Prágába sereglik majd a világ Bitcoin-bajnokainak egy jelentős hányada, akik ilyen vagy olyan formában már letettek valamit a rendszer asztalára. A konferencián elméletben bárki részt vehet, akit érdekel a Bitcoin. Az összejövetel két legfőbb célkitűzése az innováció és a kapcsolatépítés. Ezzel együtt nem mellékes természetesen az újabb érdeklődők megnyerésének lehetősége sem – azoké, akik talán hallottak ugyan már a Bitcoinról, de legalábbis eddig inkább szkeptikusan viszonyultak hozzá. Elismert szakértők sora tesz majd meg minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy előadásaikkal a lehető legnagyobb sikerrel koronázhassák az első európai Bitcoin-konferenciát.

Már többen megerősítették a részvételi szándékukat, így például Amir Taaki, a londoni Bitcoin Consultancy alapítója és a Bitcoin társfejlesztője, a maga több, mint 10 éves nyílt forráskódú programozói hátterével.

Jelen lesz továbbá a neves aktivista, a netes jövő új szabadságjogainak egyik legfőbb szószólója, az első kalózpárt alapítója, Rick Falkvinge, aki nem mellesleg a Bitcoin meggyőződéses híve, olyannyira, hogy minden megtakarítását Bitcoinba fektette, sőt, még hiteleket is felvett csak azért, hogy még több bitcoint vehessen.

Számíthatunk továbbá a talán legismertebb bányászának, Vlagyimír Marcsenkónak a felbukkanására is, aki feltehetőleg világviszonylatban is a legjelentősebb bányászkapacitással rendelkezik. Emellett ő a Bitcoin.org oldal alapítója, a múltban pedig számos fájlmegosztó-projekt (így például a Filedonkey) kialakításában és megformálásában is részt vett.

Clemens Cap a Rostock-i Egyetem információs- és kommunikációs szolgáltatásokkal foglalkozó tanszékének professzora, akit elsősorban a Bitcoin technikai aspektusai és a teljesen decentralizált rendszerek architektúrája érdekel.

Szintén Németország képviseletében érkezik Stefan Thomas is, akit egyesek a ZDF Elektronikus riporter-sorozatának egyik részéből is ismerhetnek. Ő alapította a WeUseCoins.com-ot és aktívan fejleszt Bitcoin-szoftvereket, így például a WebCoint is (ez egy teljes egészében böngészőkhöz tervezett Bitcoin-kliens lesz, amint elkészül).

Érkezik továbbá számos előadó a pénzügy, az IT, a Bitcoin-fejlesztés és a média világából is. Természetesen a 165 eurós részvételi díjat és minden egyéb költséget is Bitcoinban lehet kiegyenlíteni.

Forrás: blog.bitcoin.de

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.