Amszterdam Bitcoin 2014 : még pár óra, és kezdődik a rendezvény!

2014-05-15

bitcoin2014amsterdam-300x158

Emberek, figyelem! Az idei évi Bitcoin 2014: Building the Digital Economy című konferencia Amszterdamban kerül megrendezésre, május 15 és 17 között.

Bitcoin 2014

A Bitcoin 2014 egy olyan „évente megrendezésre kerülő nemzetközi fórum, kiállítás és konferencia egyben, amit a Bitcoin Foundation szervez a pénzügyi technológia iparának.” Az esemény a kiállításon és konferenciákon kívül, egyfajta olvasztótégelye is a kriptopénz befektetőinek, fejlesztőinek és szabályozóinak. A változatos programoknak és részvevőknek köszönhetően, a rendezvény az egész világra kiterjedő, a digitális fizetőeszköz jövőjéről szóló párbeszédnek is felfogható.

Az első konferenciát, a Bitcoin 2013-at, a kaliforniai (San Jose) Szilícium-völgyben tartották. Akkor több mint 1200 résztvevővel büszkélkedhetett a rendezvény, közöttük felszólalókkal és kiállítókkal egyaránt. A tavalyi évi esemény házigazdái Cameron és Tyler Winklevoss voltak.

Európában Amszterdam az egyik legfontosabb pénzügyi technológiai központ, ekképp tökéletes helyszíne az idei évi rendezvénynek is.

Program

A rendezvény hivatalos programja megtalálható a konferencia honlapján. A konferencia helyszíne az amszterdami Passenger Terminal. A 2014-es rendezvény fő témája (ekképp tehát a konferenciák és a beszélgetéseké is) a digitális gazdasági világ szerkezete és fejlődési lehetőségei, a bitcoin lehetőségei, illetve a nemzetközi implikáció alternatívái.

A rendezvény május 15-én délután, 18:00 órakor veszi kezdetét egy megnyitó ceremóniával. A konferencia alkalmával felszólal majd többek között Jeremy Allaire a Circle vezérigazgatója, Bobby Lee a BTC China vezérigazgatója, és Gavin Andresen is a Bitcoin Foundation vezető kutatója, egyben egykori vezető fejlesztője.

Elizabeth Ploshay tájékoztatása szerint Alakanani is jelen lesz a 2014-es bitcoin konferencián!”

Az idei évben az Overstock vezérigazgatója, Patrick Byrne fogja ellátni a rendezvény házigazda szerepét.
A konferencia, témák szerint, a következő négy nagy csoportra osztható: A digitális gazdaság; A bitcoin technológiája: jelen és jövő; Játékszabályok: a törvényi szabályozás; Vállalkozni a digitális korszakban: kereskedői és fogyasztói szolgáltatások.

Úgy tűnik tényleg minden készen áll, és pár órán belül kezdődhet a rendezvény!

A konferencia első napján Andresen is jelen lesz, aki az Annual State of Bitcoin Address című munkáját fogja ismertetni. Andresen-en kívül, az első nap folyamán felszólal még a Blockchain.info vezérigazgatója Nicolas Cary, a Kipochi alapítója Pelle Braendgaard, az Elliptic társalapítója Tom Robinson, és a Xapo vezérigazgatója Wences Casares is.

A második napon Bobby Lee tart majd előadást a bitcoin aktuális ázsiai helyzetéről. A bitcoin jövőbeni technikai kihívásaival kapcsolatban a Buttonwood SF alapítója John Light fog beszédet tartani, illetve ugyancsak ennek a panelnek a keretén belül felszólal még a Circle vezető műszaki szakembere Sean Neville, és a Bitpay ugyancsak vezető műszaki szakembere Stephen Pair.

A konferencia vége a Bitcoin Foundations tagjainak éves találkozójával zárul majd.

Az európai helyszínválasztás harmonizál az alapítvány célkitűzéseivel, nevezetesen, hogy szárnyaikat kiterjesszék Európa fölé is. Az alapítvány a tavalyi évben két nemzetközi partner közreműködését is elfogadta, és a 2013-as rendezvény programjában külön nemzetközi szekciót is biztosított a Bitcoin Foundation Canada-nak és a Bitcoin Association of Australia-nak.

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy miden szempontból izgalmasnak ígérkezik az idei évi rendezvény, legyünk felszólalók, közreműködők, vagy akár csak egyszerű résztvevők.

Szerző: Jonathan Kinsley
Forrás: CoinReport

Megjegyzés: Magyar fejlesztők közül a Bits of Proof alapítója Blummer Tamás is részt vesz a konferencián a fejlesztői Q&A válaszadói között.