Mobiltelefonból bitcoin ATM automatát?

2014-08-03
CoinSafe

CoinSafe

Az amerikai startup vállalkozás, a CoinSafe, egy új applikációt dobott piacra, amelynek segítségével a kereskedők könnyűszerrel fogadhatnak el bitcoint, anélkül, hogy rendszerükbe valójában implementálnák a kriptopénzes fizetési módot, vagy, hogy beruháznának egy költséges bitcoin ATM automatába.

Tulajdonképpen egy olyan HTML5-alapú mobil alkalmazásról van szó, amelynek segítségével bármely, az applikáció futtatására alkalmas készüléket, egy bitcoin ATM automata alapfunkcióit ellátó eszközzé tudunk változtatni.

A CoinSafe elmondása szerint, fejlesztésükben az egyszerűség, és a könnyű kezelhetőség volt a két fő vezérelv, kifejezetten a kevésbé szakavatott bitcoin felhasználókra gondolva.

Az eljárás egyszerű: a kereskedő regisztrál a CoinSafe oldalán, majd a letöltött alkalmazást összeköti egy Blokchain.info, egy Coinbase, vagy egy Bitstamp felhasználói fiókkal, és mindezek után gyakorlatilag már meg is kezdheti a személyes kereskedést. Minden automatizált, így a kereskedőnek tulajdonképpen csak annyi a dolga, hogy megerősíti a megadott összeg számlájára történő beérkezését, mielőtt még jóváhagyná a készpénz, vagy a bitcoin kifizetését. Az applikációt használó kereskedőnél tehát, a fogyasztó vásárolhat, illetve értékesíthet is bitcoint.

A CoinSafe-nek egyetlen felhasználó privát kulcsához sem lesz hozzáférése, és minden regisztrált ügyfelének titkosan kezeli majd az adatait. Ettől függetlenül azt tanácsolják a felhasználóknak, hogy nagyobb mennyiségű bitcoinjaikat inkább offline módban tárolják.

Az új applikációnak az egyik, és talán legnagyobb vonzereje, hogy ingyenes, azaz bárki, és a világ bármely részéről, ingyen letöltheti. A cég tájékoztatása szerint, a jövőben egy térképet is közzétesznek majd a honlapjukon, az új applikációjukat használó kereskedők pontos listájával.

Az applikációval kapcsolatos további információkról a CoinSafe honlapján tájékozódhat.