Már csak 2 hét és Magyarországról is fizethet bitcoinnal az Overstock.com-nál!

2014-08-20
overstock.com

overstock.com

Alig egy hónapja, hogy az e-kereskedelmi cégóriás overstock.com vezérigazgatója, Patrick Byrne, bejelentette cége nemzetközi terjeszkedésének a tervét.

Úgy tűnik minden a tervek szerint halad, és szeptember 1-től a cég nemzetközi weblapján (O.co) is életbe lép a bitcoinos fizetési opció, derül ki a The New York Times tudósításából, illetve az overstock.com weblapjáról.

Mindez tehát azt jelenti, hogy alig két héten belül már Magyarországról is elérhető lesz a szolgáltatás, azaz akár már itthonról is fizethetünk bitcoinnal az online áruház termékeiért.

Az overstock.com még ez év elején döntött a bitcoin integrációja mellett, és a vezérigazgató tájékoztatása szerint, az azóta eltelt közel fél év alatt valamivel több, mint 2 millió dollárnak megfelelő összegű bitcoin folyt be a céghez (napi szinten körülbelül 15 000 dollár), és becslései szerint ez az összeg az év végére elérheti a 6-8 millió dollárt is.

A cég nemcsak arról híres, hogy az elsők között integrálta a bitcoint, hanem többek között arról is, hogy aktívan kampányol a kriptopénz minél szélesebb körű elterjedése mellett, illetve, hogy olyan innovatív ötletek párfogója, mint például a munkavállalói bónusz bitcoinban történő kifizetése.