A legnagyobb angliai csomagküldő szolgálat már Bitcoint is elfogad

2014-04-30

4d3a2c21-2467-42f6-9a88-1efb279e0979_image_jpeg-300x224

Az egyik legnagyobb angliai székhelyű csomagküldő szolgálat, a P4D mostantól már Bitcoinos fizetéseket is elfogad, és az Egyesült Királyságon belül diszkont áras kézbesítéseket is kínál.

P4D csomagküldő szolgálat

A csomagküldő futárszolgálat kézbesítési módok bő választékát kínálja, egyszerű levélpostai küldeménytől egészen a több raklapig terjedő csomagokig. Mind a belföldi, mind a nemzetközi kézbesítésekért felelős részleg nagy reményeket fűz a Bitcoinos fizetés integrációjához.
A Bitcoin, mint alternatív fizetőeszköz, megváltoztatja a jövő üzletkötési szokásait, hiszen a kriptopénz bárki által és bárkinek utalható, a hét bármelyik napján, és a nap bármelyik órájában, ráadásul világszerte bárhol, körülbelül a fénysebesség gyorsaságával.

A P4D több mint nyolc éve van jelen a csomagküldő futárszolgálatok piacán, és olyan neves postai kézbesítőcégekkel működik együtt, mint a TNT, a DHL, a Yodel, a ParcelForce és a City Link. Méretének és elismertségének köszönhetően, a P4D versenytársaihoz képest alacsonyabb árakat tud biztosítani.
Mostani döntésükkel, nevezetesen, hogy Bitcoinos fizetéseket is elfogadnak, áraikat még inkább csökkenteni tudják, hiszen a kriptopénzes utalásoknak elenyésző a járulékos költsége.
A vállalat célkitűzése, hogy ügyfeleinek a lehető legkedvezőbb szolgáltatásokat nyújtsa, és ebből a szempontból is bölcs döntésnek bizonyult a Bitcoin elfogadása. A cég hivatalos közleménye így hangzik:

„Nincs szükség semmilyen folyószámlára, és a Bitcoin elfogadásával, a P4D csak még inkább megkönnyíti ügyfelei számára, hogy a feladni kívánt csomag a világ bármely részére könnyedén megérkezzen.”

Az ügyfelek két lehetőség közül választhatnak, amikor csomagot szeretnének feladni a P4D-vel: vagy megvárják a csomagküldő futárszolgálat képviselőjét, hogy személyesen vegye át a feladni kívánt pakkot, vagy ők maguk juttatják el azt a cég 7000 angliai fiókjának valamelyikébe.
A céget alapvetően két szándék vezérelte a Bitcoin elfogadásában: egyrészt, hogy fejlesszék szolgáltatásukat, másrészt, hogy fejlesszék önmagukat. Mindkét szempontban szerepet játszott a pénzügyi és technológiai újítások lehetősége is. Minden cég tanulhat a másiktól, ez az alapelv.

Egyesült királyság

Angliából egyébként számos elképesztően innovatív megoldást ismerünk a Bitcoin mindennapi életbe történő integrációjára. Az, hogy egy csomagküldő futárszolgálat is elfogadja a kriptopénzt, csak egy, a számos példa közül.
Az idei év januárjában például a Cumbria Egyetem is bejelentette, hogy két új képzésének költségtérítését már kriptopénzben is lehet rendezni. A képzések egyébként közreműködnek virtuális fizetőeszközök kutatásaiban, és más kiegészítő fizetőeszközök tanulmányozásában is.
Az egyetem tájékoztatása szerint, ők az első olyan állami intézmény a világon, amelyik a költségtérítés díjait, illetve a tandíjat Bitcoinban is elfogadja. Mindez jól mutatja, hogy az emberek nem pusztán a kriptopénz birtoklására vágynak, hanem használatával annak kreatív implementációját is elősegítik.
Jóllehet, az egyetem a BitPay közreműködésével angol fontra váltja majd Bitcoinjait, de ettől függetlenül, a kriptopénz jelentős lépést tett az oktatási szervezeti egységben.

Szerző: Ali Najjar
Forrás: CoinReport