Indul a lavina? – Már Bitcoint is elfogad az Apple-es pókeróriás

2011-11-22

Szerző: Brendan Murray

Világelsőként jelentette be a Switchpoker.com mobilpóker-szolgáltató, hogy immár a bitcoinos fizetés opcióját is biztosítja a játékosai számára.

A Switchpoker.com volt az első olyan vállalat, amely elhozta az Apple mobilkészülékeire a valós pénzben játszható pókerpartikat – mostantól pedig már bitcoinban is fogadja a téteket, és fizeti a nyereményeket.

Conor McCarthy, a Switchpoker fejlesztőjének elmondása szerint az ő szemszögükből a bitcoin legfőbb előnye abban áll, hogy teljesen ledönt minden olyan belépési korlátot a pókerjátszmáik elől, amelyeket a hagyományos fizetésfeldolgozók díjai és körülményeskedései emeltek oda. Mint mondta, a Bitcoinnak köszönhetően most már bárki szabadon és névtelenül játszhat velük valós pénzért.

Kiemelte továbbá a rendszer közvetlenségét, újfent hangsúlyozva a fizetéskezelők kiiktatását, valamint említést tett arról is, hogy így már a Skrill- és Neteller-fiókokra sem lesz szükségük a leendő (és a már meglévő) játékosaiknak a partikban való részvételhez. Természetesen a bitcoin-beszerzés módjáról is tájékoztatják az érdeklődőket.

A díjtalanul, névtelenül és közvetlenül egyik személytől a másikig utalható, kormányzati felügyelet nékül üzemelő ellentmondásos virtuális pénz tekintélyes kavarodást gerjesztett maga körül az indulása óta; a CIA mellett például a kínai kormány is élénk figyelemmel kíséri a fejlődését.

Maga a Switchpoker 2010. októberében kezdte pályafutását, az Apple mobilkészülékeihez tervezett első webalapú online pókerrendszerként. Az USA-ból jelenleg nem elérhető.

Forrás: CardPlayer

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.