Európai Bitcoin-konferencia Prágában

2011-09-01

Szerző: Mitchell Bourne

Örömmel jelentjük, hogy sokheti tervezést követően, a Bitcoin Consultancy-vel közösen sikeresen lefektettük az első európai Bitcoin-konferencia alapjait. A konferencia Prágában kerül megrendezésre, idén november 25-ei kezdettel és 27-ei zárással.

Én Mitchell Bourne vagyok, a szervező; aki rám kíváncsi, az itt tudhat meg többet. Ahogy sokan mások, úgy jómagam is a Bitcoin lelkes rajongója vagyok, és nem mellesleg jelentős, sokrétű üzleti és vállalkozói tapasztalattal rendelkezem. A konferenciával az európai bitcoinosoknak szeretnék lehetőséget teremteni találkozásra, tanulásra, társalgásra és tárgyalásra. A konferencia részletei alant olvashatóak, de ha a közösség bármin változtatni szeretne, úgy természetesen igyekszünk a lehető legrugalmasabban viszonyulni a felmerülő igényekhez.

A konferenciát még július vége felé kezdtük szervezni; igyekeztünk a lehető legtöbb részletet tisztázni, mielőtt megtettük volna ezt a bejelentést. Az eseményt a Bitcoin közösségének régi, aktív és rendkívül megbízható tagjaival, a Bitcoin Consultancy-vel közösen szervezzük, akik természetesen maguk is megtesznek minden tőlük telhetőt annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki ebből az eseményből.

Jómagamnak minden erőforrás, háttérismeret és tapasztalat rendelkezésemre áll a rendezvény zökkenőmentes levezényléséhez. Jelenleg is négyen dolgoznak teljes munkaidőben a szervezésen, a még nyitott kérdések tisztázásán és a dolgok általános elegyengetésén – emellett pedig egy hivatásos, szakavatott rendezvényszervező is erősíti a sorainkat.

Szeretnénk mindenkinek szolgálni valamivel, ezért a következő területek mindegyikéről lesznek felkészült és szakavatott előadóink a mély és tartalmas eszmecsere biztosítása érdekében:

* fejlesztés
* bányászat
* törvények és jogszabályok
* gazdaság
* pénzügy
* …

Feltett szándékunk, hogy mindenki valóban okosabban és tájékozottabban, érdemi és hasznos új ismeretekkel és tapasztalatokkal távozhasson a konferenciáról. Bevonunk az eseménybe kereskedőket, forgalmazókat és árusokat is, külön figyelmet szentelve közülük azoknak, akik kifejezetten a Bitcoin erősségeire építenek – így például a mikrotranzakciók kezelésére és olyan üzletekre, amelyek egyáltalán fenn sem maradhatnának a Bitcoin által biztosított gyors és visszafordíthatatlan elektronikus fizetési lehetőség nélkül. Kitérünk elméletre és gyakorlatra, ötletekre és megvalósításra egyaránt, hogy minél többet hozhassunk ki ebből az új technológiából. Nem egyszerűen csak a már ismert modelleket akarjuk gazdaságosabbá tenni, hanem teljesen új lehetőségeket, új piacokat felfedezni.

Jelen bejelentést megelőzően is igyekeztem minél több mindenkivel egyeztetni, minél több visszajelzést begyűjteni, és azokat be is építeni a tervezetbe.

Tisztában vagyunk vele, hogy Bruce Wagner nyomán meglehetősen ellentmondásossá vált ez a téma, ezért is késleltettük a bejelentésünket; mivel azonban nem tudhatjuk, hogy mikorra csitulnak el a hullámok, ezért végül mégis úgy döntöttünk, inkább nem várunk tovább és a vihar dacára is megtesszük most a bejelentésünket.

A konferencia sikerének záloga a közösségi támogatás biztosítása. Ha te is szeretnél hozzájárulni a sikerhez, a következő módokon segíthetsz:

* Írd meg a véleményed és az ötleteidet a konferenciával kapcsolatban; imádjuk az új ötleteket.
* Hálával fogadjuk az építő jellegű kritikát is.
* Ha te magad is épp egy érdekes Bitcoinos projekten dolgozol, és szeretnél beszélni róla a konferencián, úgy kérünk, oszd meg velünk az elképzeléseidet.
* Ugyanez a helyzet akkor is, ha valami érdekes technológiával rendelkezel, amellyel segédkezni tudnál a konferencia bármely részletében.
* Ha bármi egyéb, fent nem említett módon tudnál segíteni vagy hozzájárulni, akkor is köszönettel vesszük a jelentkezésed.
* Minél hamarabb regisztrálj az oldalunkon, hogy annál is több időnk legyen a szervezésre.

Ha a fentiek mindegyike terén összejön a szükséges közösségi támogatás, úgy már a szélesebb nyilvánosság felé is elkezdhetjük reklámozni a konferenciát. Célunk, hogy felkeltsük minél több üzletember és vállalkozó, valamint természetesen a média figyelmét is.

Miért épp Prága?

Prága egy gyönyörű város Közép-Európa szívében, így a kontinens bármely pontjáról költséghatékonyan megközelíthető. Békés, biztonságos és egyébként is meglátogatásra érdemes; meglátásunk szerint tökéletes helyszín az első európai Bitcoin-konferencia lebonyolításához. Voltak ugyan olyan elképzelések is, miszerint egy jelentősebb pénzügyi központban rendeztük volna meg a konferenciát, ami alapvetően valóban jó ötlet is lett volna, de tekintettel kellett lennünk a költségekre is – vagyis hogy ez hogyan csapódna le a jegyárakban. Ezért döntöttünk végül Prága mellett.

A helyszín

Prága számos remek szállodával rendelkezik, és úgy gondoljuk, sikerült egy kifejezetten jót kiválasztanunk, ahol már meg is erősítettük a foglalást. Lesz még egy második, azonos minőségű hotel is; ennek a megerősítése még folyamatban van.

A csomag

* Szállás két éjszakára, ingyenes internet-hozzáférés, reggeli, fitnessz-központ és üzleti helyiség.
* Háromnapos belépő a konferenciára.

Az ár

310 euró

A konferencia részletei itt tekinthetőek át, a weboldala pedig itt található. A befizetéseket a Bitcoinconsultancy.com gyűjti és kezeli, visszaváltási lehetőséget október 24-éig biztosít. A rendezvényen legfeljebb 300-an vehetnek részt. A friss fejleményekről Twitteren és blogposztokban tájékoztatunk minden érdeklődőt.

Várunk Prágában,

Mitchell Bourne és csapata
A 2011-es prágai Európai Bitcoin-Konferencia szervezői
Twitter: @bitgroups
Hashtag: #eurobit
Conference.bitgroups.org

Forrás: BitcoinTalk

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.