Dragon’s Tale – A Virtuális Bitcoin kaszinó

2011-06-30

Szerző: Flight 39
Megjelent: 2011-06-16 22:21:36 UTC

Mivel a Bitcoin árfolyama igencsak lecsökkent az utóbbi hónapokban, új Bitcoin használóknak egyre nehezebb és nehezebb az ingyen Bitcoin-hoz jutás. Ezek a szolgáltatások előnyösek, mivel a szkeptikus felhasználóknak kell valami biztosíték, hogy a Bitcoin nem egy átverés vagy piramis játék, ahogy sokan így nevezik ezt a valutát. A régi, mára szünetelő oldalak mint a Bitcoin Faucet, ami egyszer .05 Bitcoint adott bárkinek aki kért, már régóta padlóra kerültek. Más websiteokon ajánlatokat kell kitöltened, vagy más fáradtságos munkát végezned, hogy megszerezhesd az érméidet, és megint csak mások pedig szimplán pofátlan átverések. Ezért tehát, enyém az öröm, hogy bemutathatom a Dragon’s Tale-t.

A Dragon’s Tale még egy nem teljes, ingyenes multiplayer online játék amit az egenesis fejleszt, az a független vállalat ami a népszerű A Tale in the Desert játékokat is készítette. A fő célja az, hogy úgy működjön mint egy Bitcoin casino, illetve az is, hogy olyan helyként szolgáljon, ahol az ember minden költség nélkül szerezhet Bitcoint. Mind szerencse, mind ügyességi játékok megtalálhatóak a játékon belül, és rendszeresen fejlesztik.

Hogy játszhass a Dragon’s Tale-el, le kell töltened ez egensis játékokhoz használt klienst. Ez elérhető Windows, Mac vagy Linux operációs rendszerekhez, és futtatható ha van legalább 1 GB RAM-od és 3D videó kártyád amit 2006-óta gyártanak. Ha mindez megvan, fel kell regisztrálnod egy Dragon’s Tale fiókra.

A regisztráció könnyű: csak írd be a felhasználó nevedet, a jelszavadat és az e-mail címedet, és már készen is állsz. Amikor először bejelentkezel a játékba, kapsz egy pár felkészítő feladatot ami segít megtanulni hogyan tudsz majd játszani. Ha teljesítetted őket, 0-ról 1-es szintre lépsz, ami növeli a presztízsedet mint DT felhasználó, és lehetővé teszi, hogy valójában elkezdd a játékot. (A második és annál magasabb szintekre úgy lehet eljutni, hogy bizonyos eredményeket érsz el a játékban, például ha egyfajta játékot többször lejátszol, vagy meghatározott mennyiségű Bitcoint nyersz.)

Az első dolog ami feltűnhet a sziget (China) felfedezése közben, hogy majdnem minden egyes tárgy amire rákattintasz – helyek, falak, állatok, szobrok, de még növények is – a maga kis külön játéka. Különböző díjakért játszhatsz olyat, ahol kókusz pálmát kell ráznod, képeket festened, bogarakat versenyeztetned, disznót etetned, horgásznod, padokat rugdosnod, vagy éppen tűzijátékot készítened. A díjak egy tízezred Bitcoin-tól egy egész Bitcoin-ig változhatnak, és megfelelnek mind az alkalmi, mind a komoly Bitcoin játékosoknak.

Az Elemet Fire egy olcső tüzijáték készítő
Az Element Fire, egy olcsó tűzijáték készítő

A DT-ben ingyen Bitcoin található a mindenütt jelenlévő, Bitcoin botot tartó katona szobrokban, szerte az egész szigeten. Néhánynál szerencsével jársz, néhánynál nem, ahol viszont igen, ott a részedre kifizetett érték 1 és 10 Bitmill (egy Bitcoin egy ezrede) között van (legalábbis nekem így volt). Biztosítás képen, hogy senki ne használja ki totálisan a játék Bitcoin egyenlegét, ami magába foglalja az elvesztett fogadásokat, adományokat, ugyanattól a szobortól egy nap csak egyszer kaphatsz Bitcoint. Pár szobor nehezebben fellelhető mint a többi. Mivel a felhasználók ezeket kisebb eséllyel találják meg, éppen ezért ezeknél valószínűbb hogy magasabb összegekre tehetsz szert mint másoknál.


A katona szobrok egyike

Ha bármikor is elakadsz játék közben és nem tudod mit csinálj, még mindig ott vannak a játékról szóló YouTube-os videók, vagy olvashatsz a játék aspektusáról a hivatalos wiki oldalon, illetve konzultálhatsz a segítőkész veterán játékosok egyikével a problémádról, akik látszólag mindig megtalálhatóak online, a DT hivatalos chat oldalán. Egy másik megoldás, hogy felkérsz egyet az említett veteránok közül, hogy legyen a mentorod, ami által gyorsabban jutsz segítséghez ha elakadnál. Egy mentor örömmel fogja neked megmutatni, mi a helyes módja a játékok teljesítésének, és hogyan növelheted a ‘nyereségedet’ (payout).

Mielőtt elkezdtem volna belevetni magam ebbe az MMO-ba, próbáltam úgy megközelíteni a témát mint egy teljes zöldfülű a Bitcoin világában, olyan, aki még soha nem keresett pénzt. Tényleg megérte regisztrálni és játszani ezen az oldalon? Mennyit kereshet valójában valaki a játékokból és a szobrokból? Ezeket akartam kideríteni, tehát úgy döntöttem, hogy egy árva Bitcoin nélkül kezdek bele, hadd lássuk mennyit tudok összeszedni.

Viszonylag gyorsan elég Bitmill-t kerestem a szobrok látogatásából, hogy számtalan játékot tudjak játszani (egy játék csak egy Bitmill) és elégedett voltam milyen szórakoztató volt. Az egyetlen állandó Bitcoin forrásom persze a szobrok voltam, mivel a játékok, főleg a fogadási skála alján elhelyezkedők, legtöbbször kockázat orientáltak. Azonban azt se felejtsük el, hogy néhány nap alatt megkerestem egy Bitcoin tizedét. Ez talán nem tűnhet soknak, de emlékezzünk, hogy a Bitcoin, köszönhetően a végleges készletnék és az előre megtervezett deflációjának, egy jövőbeli befektetés. Idővel, az értéke növekedni fog a kevesebb készlet és növekvő kereslet miatt, és habár a piac illékony a Bitcoin új keletű média reklámja miatt, ha hihetünk Prof. Russ Roberts előrejelzésének a George Mason University-ről, akkor a Bitcoin a jövőben egyenletesen emelkedni fog. Ki tudja? Talán egy tized Bitcoin egy egész vagyon lesz egy nap.

Horgászat

Talán a kedvencem a Dragon’s Tale-ben, hogy állandó fejlesztés alatt áll. Könnyen meg lehet mondani, hogy a készítő, Teppy (A Tale in the Desert vezető desidger-e, játékban úgy ismert mint Di) tényleg élvezi amit csinál. Valójában hamarosan új feature adódik a játékhoz, ami biztosítja neked, hogy ritka gyógynövényeket gyűjts a sziget körül, és Bitcoin-ért beválthasd őket – valami amit tuti ki kell próbálni az elkövetkezendő pár napban. Ha valami baj van a játékkal, jelezd Di-nek, és ő legjobb tudása szerint orvosolja a problémát.

A Dragon’s Tale egy szórakoztató játék, ahol sok különböző dolgot csinálhatsz, és mint az egyedüli ingyen Bitcoin források egyike a neten, meglehetősen fontos. Azonban ne higgy pusztán a szavaimnak. Csinálj egy fiókot, és majd meglátod te mit gondolsz! Azok akik lassú bányász sebességgel rendelkeznek, ezzel többet kereshetnek mint a bányászattal valaha.

Sikeres pénzkeresést!

Forrás: Bitcoin Weekly

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.