Chicago Sun-Times előfizetés mostantól már bitcoinért is

2014-04-04

Chicago-Sun-Times

Ahogy korábban már írtunk róla, a Chicago Sun-Times ez év februárjában beindította bitcoinos fizetőfalának próbaverzióját, és e szolgáltatást április 4-i bejelentés alapján egy új opcióval is bővítik: mától az újság előfizetéséért kriptopénzzel is fizethetünk.

Ezzel a lépésével a Sun-Times az első olyan vezető napilappá válik, amelyik már bitcoint is elfogad.

A lapkiadó tulajdonos egyben főszerkesztő, Jim Kirk tájékoztatása szerint döntésük hátterében alapvetően a lap „digitális-stratégiája” áll, nevezetesen, hogy ezen a téren is szeretnének az elsők között lenni.

„Célunk, hogy a Sun-Times megtartsa vezető szerepét, egyben, hogy a változó technológiai fejlesztésekre megfelelően reagáljon. A bitcoin elfogadása csak egy a számos lépés közül, amelyeket azért teszünk, hogy digitálisan is a figyelem középpontjában maradjunk”- nyilatkozta Kirk.

A kriptopénzes fizetések lebonyolításában a San Francisco-i székhelyű bitcoin tőzsde, a Coinbase segédkezik, ami egyébként a napilap mellett számos más kereskedőnek is segítséget nyújt, hogy a kriptopénzt azonnal hagyományos valutára konvertálhassák, minimalizálva az árfolyam-ingadozás kockázatait.

Sun-Times-Bitcoin

A Sun-Times marketing és stratégiai alelnöke, Julian Posada a Coinbase-el való együttműködést egy kellemes tapasztalatnak nevezte:

 „A Coinbase segítségének köszönhetően mindenféle technikai fennakadás nélkül tudtuk integrálni a bitcoinos fizetéseket rendszerünkbe. Eljárásukkal igazán megkönnyítik az együttműködést, és különös öröm a számunkra, hogy előfizetőink már ilyen hamar választhatják a bitcoinos fizetést is,” – mondta Posada.

A napilap a bitcoin.suntimes.com címen egy külön oldalt is fenntart a bitcoinos előfizetőknek. A weblapra lépve a felhasználóknak előbb meg kell adniuk lakcímük irányítószámát, majd ezután a Coinbase-en keresztül leellenőrizhetik a fizetési opciókat.

Vajon működhet ez az eljárás más online újságok esetében is? Minden bizonnyal igen. S mivel a Sun-Times egy igazán jó hírű napilap, így elképzelhető, hogy bejelentésükkel más újságok előfizetési opcióit is bővíteni fogják, különösen napjaink digitális médiáinak korában.

Forrás: newsBTC