Biztonságos tárcát tervez a TradeHill

2011-08-25

Szerző: Kit Dotson

Minden bitcoinos közös vágya, hogy a rendszer többre vigye a jelenlegi helyzeténél – vagyis hogy ne csak egy geekközpontú, a hétköznapi ember számára rejtélyes kriptopénz legyen, hanem egy valódi fizetőeszköz. Egyelőre úgy tűnik, erre még van is némi esély; részben a médiának is köszönhetően nő iránta az érdeklődés, egyre újabb és újabb váltók és fizetéskezelők indulnak be, hogy minél szélesebb közönséghez juttathassák el a bitcoint. Közülük is az egyik legmegbízhatóbb, a TradeHill pedig bejelentette, hogy saját webtárca-szolgáltatást tervez indítani Bitcoin.com címen.

Ezen lépésüket részben a MyBitcoin.com – szintén egy webes tárca-szolgáltató – közelmúltbeli fiaskója (eltűnt, eltüntette a felhasználói pénzét is, majd visszatért, jelezte, hogy meghackelték, és legalábbis a felhasználók pénzének 49%-át elvileg folyamatosan pótolják jelenleg is) ihlette. A Bitcoin közössége azóta sem teljesen biztos benne, hogy kinek hihet és hogy mit is gondoljon az egész eset kapcsán, hogy végső soron mi is lehet az igazság, és hogy milyen hatással lesz mindez a Bitcoin piacára.

A TradeHill a maga részéről deklaráltan szeretné helyreállítani a Bitcoin piacának stabilitását és megbízhatóságát; ennek érdekében a biztonságot tették az új projektjük abszolút sarokkövévé – tökéletesen tudatában annak, hogy a közelmúltbeli incidensek miatt az emberek már a váltók iránt is kezdenek bizalmatlanná válni. Egyebek mellett ezen a helyzeten is akarnak fordítani – hasonlóan az MtGoxhoz, ami szintén megtanulta a maga leckéjét, és amellett, hogy felgyűrte az ingujját és alaposan megizmosította a biztonsági rendszerét, még piaci jótékonykodásba is kezdett, felkarolva a technikai balesetet szenvedett Bitomat.pl-t és kártalanítva annak a felhasználóit.

“Tudjuk, hogy a Bitcoin.com-ban nagy lehetőségek rejlenek, és nem is vesszük félvállról a dolgot” – írja saját oldalán a TradeHill. – “Azt akarjuk, hogy minden tökéletes legyen, és mindent meg is teszünk annak érdekében, hogy elkerüljük a közelmúltban mások által már elkövetett hibákat. Az elmúlt két hónap során komoly összegeket fektettünk a biztonság fejlesztésébe; új szakértőket vettünk fel, fejlesztjük az infrastruktúrát és általában minden lehetőt megteszünk a biztonságosság fokozása érdekében, hogy ahogy eddig, úgy ezután is sikeresen kivédhessünk minden bajt még azelőtt, hogy azok egyáltalán bekövetkezhetnének.”

A szakértőkről bővebben azt írják, hogy az elsődleges feladatuk jelenleg egy abszolút sziklaszilárd alap összeállítása, amire aztán majd felépíthetik a kifelé irányuló szolgáltatásaikat. Eddig is valóban komoly fejlesztéseket hajtottak végre, és földrajzilag is számos különböző helyszínen, más-más országokban található adatközpontokon keresztül működnek, így például olyasfajta balesetek már nem fenyegetik őket, ami a Bitomatot kaszálta el (a váltó tárcafájljának véletlen törlése).

Külön kihangsúlyozták továbbá azt is, hogy kiemelt figyelmet fordítanak az adataik folyamatos és rendszeres backupolására, független szervereken helyezve biztonságba a másolatokat. Mi több, nemrégiben újra elfogadnak Dwollás fizetéseket is; komolyan összerúgták ugyan a port az elmúlt hónapban bizonyos visszatérítéses ügyek miatt, de úgy látszik, időközben sikerült valahogy mégis fegyverszünetet kötniük újra.

Forrás: SiliconAngle

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.