Az Adyen partnerségi megállapodást kötött a BitPay-el

2015-02-04
Adyen

Adyen

Partnerségi megállapodást kötött a bitcoin fizetésfeldolgozó BitPay, és az Adyen online fizetési technológiákra szakosodott holland gigavállalat.

A világvezető Adyen Amszterdamban és San Francisco-ban rendelkezik központtal, és a 3500 üzleti ügyfele között olyan ismert cégek is megtalálhatóak, mint például a Facebook, az Airbnb, a Spotify, a Groupon, a Booking.com, a Ryanair, az Uber, a Vodafone, a KLM, vagy a Soundcloud.

A Bitpay-el kötött partnerségi megállapodása azt jelenti, hogy az imént felsorolt ügyfelei közül tulajdonképpen már bármelyik dönthet úgy, hogy akár a kriptopénzzel is kiszélesíti fizetési palettáját, ráadásul mindenféle járulékos technológiai integráció nélkül.

Az értesülések szerint a Bitcoin kódfejlesztő Jeff Garzik dolgozott az Adyen platformjának a bővítésén, a cél az volt, hogy a bitcoinos fizetési opciót az Adyen kínálta egyéb fizetési lehetőségekhez (bank-, hitelkártyák, banki transzfer, stb.) hasonlóan egyszerű lépéssé tegyék. A BitPay applikációjának az integrációjával mindez megvalósult, így az Adyen ügyfelei mostantól gyakorlatilag egy gombnyomással bővíthetik fizetési palettájukat a bitcoinnal.

A holland fizetésfeldolgozó ügyfelei közül az angliai székhelyű játékfejlesztő stúdió, a Jagex élt elsőként a bitcoin integráció adta új lehetőséggel.