Bitcoint is elfogad az amerikai képviselő

2012-09-04

Mark Warden republikánus képviselő bitcoinos adományozási lehetőséggel is kibővítette kampányweboldalán a támogatói rendelkezésére álló opciókat. Ez az első olyan eset, hogy egy hivatalban lévő politikus is elkezdte nyilvánosan használni a decentralizált kriptopénzt.

Warden Hillsborough County 39-es körzetében indul az újraválasztásért, a republikánus párt szélsőjobb szárnyáról, kampánya legfőbb eleme az alkotmányos kormányzás minél hathatósabb visszametszése és erős korlátok közé szorítása.

Indoklásában külön kiemelte a Bitcoin függetlenségét, a Szövetségi Tartalék más jegybankok inflációs szeszélyeitől való teljes védettségét – és a jelek szerint cseppet sem zavartatja magát amiatt, hogy más képviselőtársai korábban még a Bitcoin ellen emeltek szót annak okán, hogy azt a feketepiac is használja.

Kihangsúlyozta továbbá azt is, hogy a Bitcoin nem csak egy rendkívül innovatív új technológia, de abszolút piacalapú is, és a használata teljes egészében önkéntes jellegű. Jelezte, hogy több szavazója is kifejezetten előnyben részesíti ezt a fajta fizetési módot, így természetesen ő is megtesz mindent a piaci igények kielégítése érdekében.

Obama csapata e téren egy kissé még le van maradva: támogatási innováció terén a legutóbbi újításuk a frissen indult payvia vállalat technológiája volt, amely SMS-es adományozásra ad lehetőséget a leendő támogatóknak, a telefonszámlájukra terhelve rá a kívánt összeget.

Forrás: Finextra

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.