Bitcoin, és virtuális valuták már az eBay piacán is

2014-04-07

eBay Holocaust listings

Az eBay amerikai honlapján egy új, „digitális fizetőeszközök” kategória is elérhetővé vált, így már ott is kereskedhetnek bitcoinnal és más, hasonló kriptopénzekkel a felhasználók. Az új kategóriában a digitális valutákon kívül lesz még lehetőség a bányászathoz szükséges eszközök, illetve akár bányászati megbízások értékesítésére is. Muszáj azonban megemlíteni, hogy az e-kereskedelmi óriás a digitális fizetőeszközök kereskedésének új opciója ellenére sem teszi lehetővé a bitcoinnal, vagy más digitális fizetőeszközökkel történő fizetést. Mindez talán azzal magyarázható, hogy az eBay tulajdonkörébe tartozó fizetési feldolgozási rendszernek, a PayPal-nak egyre komolyabb versenytársat jelent a bitcoin.

Az eBay digitális fizetőeszközök kategóriáján belül a következő három alkategória található: bányászat, bányászati megbízások, kriptopénzek. Az úgynevezett „bányászati megbízások” tulajdonképpen működő bányák „kiközvetítését” jelenti, fix tarifával, megjelölt határidővel és díjszabással, derül ki az IBT ismertetőjéből. Amennyiben digitális valutát szeretnénk vásárolni, úgy erre majd az „aukció”, vagy a „buy it now” opciókon belül lesz lehetőségünk.

Egyébként a virtuális valuták adásvétele az eBay angliai oldalán már ez év februárjától aktív opció az ottani felhasználók számára. Jóllehet, az angliai honlapon minderre csak „listázott” termékként van lehetőség, ami azt jelenti, hogy az ajánlatok listázott apróhirdetésekként jelennek meg az eBay honlapján, és maga a valós kereskedés már az e-kereskedelmi óriás oldalain kívül zajlik.

Szerző: Deepak Tiwari

Forrás: Forexminute