Bitcoin: a 2012-es év legjobb befektetése

2011-11-29

Szerző: GoWest

Lássuk, miért is:

1.) Lecsengett a hackelési láz. Az MtGox, a Tradehill, az Intersango, a Carvitex és a többi nagy váltó megerősítette a biztonsági rendszerét, és már jó ideje stabilan, megbízhatóan üzemelnek. Ha amatőrökként is indultak, mostanra már kellő rutint szereztek, belerázódtak és felnőttek a feladathoz, meg tudják oldani a kellő biztonságosságot.

2.) Immár rendelkezésre állnak a bitcoinjaink biztonságos tárolásához szükséges eszközök is. A fent említett váltók mellett ott vannak az olyan e-tárcák, mint a Strongcoin, de egyre biztonságosabbá válik a hivatalos kliens, és mindeddig nem okozott csalódást az Electrum sem. Kiforrott a jelszavas védelem, immár többféleképpen, de mégis könnyedén és egyszerűen tudhatjuk biztonságban a bitcoinjainkat. Hihetetlen, mekkora utat tettünk meg.

3.) Publicitás, publicitás és harmadszor is publicitás. Lezajlott a prágai Bitcoin-koferencia, hallatta a hangját Max Keiser, Fred Wilson, és még az amerikai Fox tévé is pozitív hangon számolt be a rendszerről. Az elmúlt néhány napban a Bitcoin újra nagy – és, ezt fontos külön kiemelni, – pozitív nyilvánosságot kapott. Mi lesz jövőre…? A határ csak a csillagos ég, igazán.

4.) Fejlesztés. Az MtGox egy sor új termékkel és szolgáltatással készül, köztük egy, már júliusban megígért bitcoinos pénztárgép-perifériával. A Tradehill a bitcoin.com-on dolgozik, mások a hitelkártyás bitcoin-vásárlás áramvonalasításán, a Crypto X Change pedig globálisan egyszerűsíti le a dolgokat mindenkinek. A FeedZeBirds maga az innováció. Mi jöhet még ezután? 2012 fantasztikus év lesz a Bitcoin fejlesztése szempontjából.

5.) Egyre több meglévő üzlet és vállalkozás ismeri el a Bitcoint. A meglévő pókeroldalak közül elsőként a Switchpoker indította be a bitcoin-elfogadást, más online kaszinók pedig most készülnek ugyanerre – elvégre nem akarnak lemaradni a konkurenciától. Egy ideje már az Okpay is elfogad bitcoinos befizetéseket. Hamarosan beindítják a bitcoinos kereskedői szolgáltatásokat és engedélyezik a bitcoin-visszavonást. Elég nagyok is, több, mint félmillió fiókot regisztráltak náluk, de még ez is csak a kezdet ahhoz képest, amit az idővel szintén dőlni kezdő nagyobb dominók hoznak majd magukkal. Ezek a fizetésfeldolgozók újabb bevételi forrást látnak a bitcoinban, és ahogy a kaszinók, úgy ők sem akarnak kimaradni belőle.

6.) Globális pénzügyi válság. Az eurónak befellegzett, kész, vége, kaputt – és nincs is egyedül. Az Occupy-mozgalom egyre inkább ráébreszti az embereket a bankok csalárdságára, a pénztudatos emberek pedig egyre inkább igyekeznek visszaszerezni a pénzük feletti ellenőrzést, minél jobban diverzifikálni a portfoliójukat, és minél kevésbé hagyatkozni a hagyományos pénzekre – áthelyezve inkább a hangsúlyt az aranyra, az ezüstre és a bitcoinra. Jelenleg is sok olyan emberről van tudomásom, akik azért fektetnek bitcoinba, hogy ezáltal is védjék magukat a nemzeti valutájuk gyengülésétől – és a jövőben csak egyre többen fognak csatlakozni hozzájuk.

Végül visszatérve még egy kicsit a publicitás témájára: ha van egy lufi, egy kipukkanás, egy leeresztés – majd egy idő után egy határozott újbóli feltámadás a hamvakból, az bizony újabb nagy – és szintén pozitív – publicitásforrásként szolgál. Amint a befektetők rádöbbennek, hogy a Bitcoin bizony nem fog eltűnni a süllyesztőben, hanem nagyon is itt marad, és egyre jobban megerősödik, úgy újra be fognak állni mögé, és ezúttal már ki is tartanak majd mellette. Ami pedig azt fogja eredményezni, hogy hosszabb távról visszanézve a 2011 júniusi lufi már csak egy egyszerű zökkenőnek fog tűnni – egy ugyan kellemetlen, de végeredményben mégis kifejezetten jelentéktelen fekvőrendőrnek a Bitcoin nyolcsávos sztrádáján.

Forrás: Bitcoin Trader

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.