Béreljen jachtot Horvátországban bitcoinnal!

2014-05-22

box_img3

Mindig megrökönyödök és elgondolkozok azon, hogy a különböző bankkártya szolgáltatók vajon miért terhelnek minden egyes tranzakciót eszméletlen magas kezelési költségekkel? Valószínűleg, mert megtehetik.

Pedig a digitális fizetőeszközökkel mindez egész máshogy is lehetne. Igen, a bitcoinra gondolok, és például Horvátország legnagyobb jacht bérléssel foglalkozó vállalatára, amely mostantól szolgáltatásaiért már bitcoinban is elfogadja a fizetéseket.

A vállalat (Yacht-Base) büszkén viseli a bitcoin logóját a weblapján, és örömmel hirdeti, hogy ügyfelei mostantól már kriptopénzzel is fizethetnek a halászhajókért, motorcsónakokért, katamaránokért, luxusjachtokért, és még sok más szolgáltatásukért, köszönhetően a BitPay-nek.

„Igazán kedveljük a bitcoin ötletét, hogy decentralizált fizetőeszköz, hogy könnyű és gyors a használata, és hogy vele ügyfeleinknek nem kell hosszú napokat várnia arra, hogy a bank visszaigazolja a tranzakciójukat”, mondta a vállalat egyik képviselője a NewsBTC-nek. „Klienseink 90%-a banki utalással fizet a szolgáltatásainkért, ezért különösen tetszik nekünk az ötlet, hogy végre megszabadíthatjuk őket a tranzakciók magas költségétől.”

De a bitcoinnak ez csak az egyik előnye a sok egyéb közül. És mi ez a sok egyéb? Például, hogy megpróbál menedéket nyújtani a bankkártyák kötelező járulékos díjaival szemben, amit egyébként sok kereskedő egyszerű útonálló rablásnak nevez.

„A bankkártya szolgáltatók 3-5%-os kezelési költséggel sújtanak minket minden egyes kártyás tranzakció után”, monda a Yacht-Base képviselője.

Tudva, hogy az iparág szolgáltatásai relatív magas költségekkel járnak, elképzelheti, mekkora összeg is üti a kártyaszolgáltatók markát minden egyes utalás után.

A vállalat tájékoztatása szerint minden egyes hajómodelljükért lehet bitcoinnal fizetni (sőt, igény szerint akár teli tankkal is biztosítják a hajót), és a bitcoinnal számos egyéb szolgáltatást is lehetőségük van az ügyfeleknek megvásárolniuk. A 12 éve működő vállalat olyan extra szolgáltatásokat is biztosít, mint legénység (kapitány, szakács, felszolgálók), reptéri transzfer, és szállásfoglalás az indulás, illetve a célállomás helyszínén.

„Reméljük, hogy egyre több ügyfelünk fog áttérni a kriptopénzes fizetésre, elkerülve a túlméretezett banki-, és bankkártya szolgáltatások járulékos költségeit, egyúttal profitálva abból, hogy bitcoinnal mi is alacsonyabb árakon tudjuk kínálni szolgáltatásainkat”, nyilatkozta a vállalat képviselője.

Szerző: Eric Calouro
Forrás: NewsBTC