ResponsePay: bitcoinos mobilfizető platform a WalletBittől

2012-07-21

Szerző: John Montgallo

Bejelentette a ResponsePay új mobilfizető platformja indulását a WalletBit németországi székhelyű mobilkereskedelmi vállalat. A ResponsePay különlegessége, hogy kizárólag a Bitcoin – az online kereskedelemben már bizonyított, bankoktól és kormányoktól független elektronikus kriptopénz – felhasználásával bonyolítja le a tranzakciókat. Mint megjegyezték, ez az első lépés a könnyű és gyors bitcoinos mobilfizetés megvalósítása felé.

A mobilfizetés, mint fizetési forma, egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte – ami nem is csoda, tekintve a mobilok, okostelefonok és táblagépek rohamos terjedését -, a ResponsePay-t pedig kifejezetten ennek a trendnek a meglovagolására tervezték. Ahogy pedig az NFC-technológia is egyre jobban beférkőzik a köztudatba, úgy nyerhetnek még nagyobb teret az ilyen jellegű megoldások. Végeredményben tehát a ResponsePay valóban lehetőséget biztosíthat rá, hogy a leghétköznapibb holmikat is könnyűszerrel beszerezhessük bitcoinért.

A platform természetesen lehetőséget biztosít a bitcoinok rendszeren belüli azonnali átadására. Mivel pedig ez alapvetően egy webes alkalmazás, így nem függ sem az Android, sem pedig az iOS háttérrendszerétől, és nem is távolíthatja el senki önkényesen egyik rendszerből sem. A WalletBit nagy gondot fordított a tervezés során arra is, hogy a lehető legjobban megfelelhessen egyszerre a hétköznapi fogyasztók igényeinek és a vállalati felhasználók elvárásainak is – elvégre egyértelműen kulcsfontosságú az utóbbiak minél nagyobb arányú bevonása a platform használatába.

Szerencsére azonban egyre kevésbé is kell nógatni őket, mivel a jelek szerint maguktól is egyre komolyabban érdeklődnek a nagyvállalatok a Bitcoin iránt, rácáfolva így arra a közkeletű sztereotípiára, miszerint a Bitcoin csak a gazdasághoz és a kereskedelemhez mit sem konyító netes fiatalok múló bolondériája. Bár most még valóban alacsony az értéke, egyfelől azonban az árfolyama egyre emelkedik, másfelől a WalletBitnek is igen komoly tervei vannak vele. Ami pedig – tekintve a vállalatnak a világ 212 országára kiterjedő, összesen 712 mobilhálózatot magában foglaló hatáskörét – igen ígéretesnek tűnik a Bitcoin jövőjére nézve.

Forrás: QR-Code Press

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.