Ausztráliában 25 000 BTC kerülhet árverésre

2014-11-08
BTC aukcio

BTC aukcio

A nyár folyamán már hallhattunk egy hatósági bitcoin árverésről, hiszen az US Marshall Service (amerikai rendőrbírói szolgálat) által lefoglalt 30 000 BTC-t ilyen módon értékesítette az amerikai kormány. Az érmék egyébként a hírhedt online feketepiactól, a Silk Road-tól származtak.

A Silk Road-dal kapcsolatos nyomozás azóta is tart, és úgy tűnik az ausztrál hatóságoknak is sikerült elcsípnie egy, az oldallal kapcsolatban álló drogdílert, derül ki a The Sydney Morning Herald cikkéből.

Richard Pollard-nél tartott házkutatás során nemcsak drog postázására használatos felszereléseket talált a rendőrség, de 58 000 dollárt, illetve elektronikus pénztárcáiban további 25 000 BTC-t is. A bizonyítékokat lefoglalta az ausztrál hatóság, és az értesülések szerint, a fellebbezési idő lejárta után árverésre bocsátja a lefoglalt 25 000 BTC-t. A lefoglalt érmék értéke (cikkünk írásakor) körülbelül 8,6 millió dollár.

Az US Marshall Service nagyjából azonos mennyiségű BTC-t árverezett el a nyár folyamán. Az érméket akkor egyetlen licitáló, Tim Draper nagytőkés befektető vásárolta meg. Az aukció idejében jelentős árfolyam-ingadozás volt megfigyelhető a bitcoin tőzsdéken, és sokan összefüggésbe hozták a két eseményt, így nem kizárt, hogy ez alkalommal is hasonló jelenségnek lehetünk tanúi az árverés időpontjához közeledve.