Árfolyam-garancia szolgáltatást kínál az Atlas bitcoin-tőzsde

2014-09-30
Atlas arfolyam-garancia

Atlas arfolyam-garancia

Az Atlas ATS bitcoin-tőzsde egy olyan új funkcióval bővítette kereskedői platformját, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rögzítsék az ügyletben jegyzett bitcoin árát, akár 60 másodperc erejéig, még az ügylet végrehajtása előtt.

Az úgynevezett „Price Lock Guarantee” (árfolyam-garancia) funkció, elsősorban a fizetés feldolgozó szolgáltatókhoz, a bitcoin ATM-et működtető cégekhez, illetve a kereskedői ügyfelekhez szól, azaz minden olyan felhasználóhoz, aki lehetővé teszi a bitcoinos fizetést, egyben szeretné elkerülni az árfolyam rövid távú ingadozásait.

Az Atlas ATS tájékoztatása szerint, bár platformjuk új funkciója elsősorban a fent említett felhasználói szegmenst célozza meg, de az iparág azon törekvéseivel is harmonizál, hogy csökkentsék a kriptopénz árfolyamának rövid távú fluktuációját. Hiszen nyilvánvaló, a stabilabb árfolyam a széleskörű elterjedést is elősegíti.

A cég tájékoztatása szerint, az árfolyam-garancia szolgáltatásuk közvetlen elszámoláshoz lett kifejlesztve, és az új funkció után érdeklődő ügyfeleknek arra is lehetőségük van, hogy közvetlenül a „market maker-ekkel” (brókerek) kössenek megállapodást. Ekképp megoldható például, hogy a felek közvetlenül egymással állapodjanak meg, heti intervallumra vonatkozóan, és anélkül, hogy előre meghatároznák az átváltás lekötött betétjét.