Akár aranybányát is vehet bitcoinnal

2014-06-10

xGTQlP5ITuOKorhhiCtO

Napjainkban már számtalan dolgot lehet vásárolni bitcoinnal, de azért egy aranybányára valószínűleg ön sem gondolt volna. És mégis, aranybánya is van a listán, ráadásul jövedelmezőnek minősített bánya.

A hirdetés a BitPremier-en olvasható, a weblapon, amely bitcoinnal megvásárolható luxus cikkek tárháza. A hirdetés alapján Kanadában található a bánya, Yokon-ban, Dawson City szívében.

A következőképpen hangzik a szöveg:

Ez az első ilyen típusú hirdetés a bitcoin piacán: bizonyítottan jövedelmező aranybánya, Dawson City szívében, Yukon-ban, Kanadában. A helyszín olyan televíziós műsoroknak adott otthont, mint a History Channel Yukon Gold című filmje, vagy a National Geographic szintén hasonló című programja. Dawson City az aranyásók központja, hihetetlen hosszú és mozgalmas múlttal rendelkezik, és gyorsan fejlődött a semmiből mozgalmas aranyvárossá.

Értelmezésem szerint a bányát működtető anyavállalat az eladó, amely egyben a bánya tulajdonosa is, és vállalati aktívákkal is rendelkezik. A vételár 2 millió dollár.

A vállalatot 1986-ban alapították, az elnök-vezérigazgató a bányaiparban érdekelt immáron 35 éve. Egy elismert, szolgálatkész és jövedelmező vállalkozásról van szó, amelynek megvásárlásával az új tulajdonos 2 bányaszezon alatt kigazdálkodhatja a vételárat.

Az eladás részét képzi a bánya 1 millió dolláros bányászati felszerelése is, továbbá részletes gazdasági-pénzügyi kimutatások, az adóbevallások, a könyvelés, stb. Sőt, a jelenlegi tulajdonos arra is örömmel vállalkozik (természetesen csak igény esetén), hogy a bánya vezetői-tanácsadói csoportjának a tagja marad a vásárlást követő öt évben.

A jelek szerint, a bánya 3000-4000 uncia arany kitermelésére képes évente. A legutóbbi alkalommal, amikor az arany árfolyamát megnéztem, 1 uncia arany 1253 dollárt ért. Szóval, ha mindez tényleg törvényes, akkor ez egy nagyon is jól jövedelmező befektetés lehet.

Szerző: Eric Calouro
Forrás: NewsBTC