Aktuális helyzetelemzés

2011-10-19

Szerző: S3052

Két nappal ezelőtt azt a meglehetősen provokatív kijelentést tettük, miszerint az árfolyamemelkedés kezdete “most” lesz “vagy soha”. Láthatólag azonban mégis inkább a “soha” részébe kerültünk a dolognak – ami azonban (lásd az előbb jelzett provokatív jelleget) természetesen nem szó szerint értendő. Bármikor beindulhat a feltörés és idővel új magaslatokba is emelkedhet az árfolyam. Jelenleg azonban ettől még elég messze vagyunk, rövid távon erre egyelőre nem számíthatunk.

Említésre érdemes azonban az a tény, hogy a közelmúltban a Bitcoin számos új, kezdő kereskedőt vonzott magához. Nos, jelen elemzést nekik nem ajánljuk, mivel nem feltétlenül fogják érteni benne az utalásokat.

Két példa:

(1) Amint az a legutóbbi, frissített grafikonon is jól látszik, a “most vagy soha” annyit tesz, hogy ha az árak a sárga csatorna fölé emelkednek, akkor beszélhetünk tartós árfolyam-emelkedésről – de addig nem. Ha pedig ez alá esnek, akkor további értékcsökkenés és (pánik)eladások várhatóak.

(2) A hosszútávú trendvonalra nézve látható, hogy minden olyan kereskedő jól járt az elemzésekkel, aki érti, hogy mi mit jelent. Az árfolyam két nappal ezelőtt esett a hosszútávú trendvonal alá, és eladási hullámot indított be. A trendvonal érvényességét megerősíti az átlépését követő gyors árzuhanás is. Soha semmi nem garantálja, hogy az árak mindig tiszteletben fogják tartani a trendvonalakat – mi több, ezek egyenesen azért vannak, hogy előbb vagy utóbb áttörjék őket, de addig is sokat segíthetnek a kereskedőknek, mivel az áttörés előtt többször is lepattanhatnak róluk az árak.

Most, hogy több rövid-, közép- és hosszútávú trendvonalat is átléptünk, egyértelműen kijelenthető, hogy jelenleg a trend lefelé mutat, így az árfolyam továbbra is a még júniusban elindult csökkenő úton halad.

Figyelmeztetés: Kérünk mindenkit, hogy mindig végezze el szorgalmasan a házifeladatát, vizsgálódjon, elemezzen, tanulmányozzon ki-ki maga is és egyeztessen a pénzügyi tanácsadójával. S3052-nek vannak bitcoin-befektetései. Soha ne fektess be annál többet, mint aminek még akár a teljes elvesztését is el tudod viselni anyagilag.

Forrás: Bitcoin Media

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.