A Sárkány Ébredése: “felrobbant” a BTCChina

2012-05-29

Szerző: GoWest

A csillagos égbe szökött az egyetlen kínai bitcoin-váltó, a BTCChina forgalma: május 26-ai kezdettel 700%-os volumennövekedést produkált az addig megszokotthoz képest, az áraik pedig jó 10%-kal szárnyalták túl az MtGox-on jegyzett értékeket.

A kínai kereskedők fáradhatatlannak tűnnek: 26-án összesen 7698 BTC cserélt gazdát, 27-én pedig már több, mint 8495. A jelen cikk írásakor (27-én) “legutóbbinak” számító adásvételt BTC-nként 35,8 RMB, vagyis 5,64$ értékben bonyolították le, jóval az MtGox 5,12$-os értéke fölött. Ezzel a hirtelen megugrott aktivitásával a BTCChina pillanatok alatt a világ második legnagyobb bitcoin-váltójává lépett elő.

Kapcsolódó, talán az előbbivel össze is függő hír, hogy Roger Ver (memorydealers.com) és Yifu Guo (BitSyncom) Bitcoin-találkozót rendeztek Kínában. Mindössze 24 óra alatt több, mint 30 embert rántottak össze. Itt újoncok is ismerkedhettek a Bitcoinnal, és mindannyian beszélgettek a rendszer különböző felhasználási lehetőségeiről. Esett szó egyebek mellett egy makaói váltó beindításáról is, elősegítendő a pénzáramlást “Kína Las Vegas-ába” és onnan kifelé.

Roger és Yifu egyben szerződést is kötöttek egy táblagép-gyártóval egy 100$ alatti fogyasztói árú, két Mali-400-as processzoral és 1200×600 IPS képernyővel felvértezett táblagép legyártásáról. A BitSyncom Meshnet-projektjének megvalósítását elősegítendő, mindegyik táblagépen lesz Bitcoin-relécsomópont és tárcaszoftver. A gyártó, aki most hallott először a Bitcoinról, komolyan fontolóra vette annak lehetőségét, hogy az összes többi táblagépére (több, mint kétmillió darabot gyártanak évente) is előtelepíttet Bitcoin-szoftvert – ezzel pedig, ha valóban megteszi, az összes többi versenytársát is ösztönözheti az új példa követésére. Mindenesetre a BitSyncom táblagépére a jelek szerint az idei év vége felé számíthatunk a piacon.

Azt tehát nehéz megmondani, hogy a BTC China váratlan robbanása mennyiben függ össze ezekkel a projektekkel, de talán az elkövetkező napok során kapunk majd még válaszokat a kérdéseinkre.

Forrás: The Bitcoin Trader

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.