A legtöbbet kritizált bányásztársulás

2014-08-05
Ghash.io

Ghash.io

A Ghash.io bányásztársulás nem szűkölködik kritikákban, az elmúlt időszakban kapott hideget-meleget egyaránt. Pontosabban, az elmúlt hónapokban szinte csak negatív kritika érte a nagyjából egy éve alapult, és napjainkra az egyik legnagyobb bányásztársulássá vált közösséget, nem meglepően, annak túlságosan is nagy mérete miatt.

A legutóbbi statisztikák szerint a Ghash.io számítási kapacitása a bitcoin hálózat majdnem 50 %-át lefedi, (holott valaha még arról nyilatkoztak, hogy 40% fölé semmiképp sem mennek), és mindez egyre több felhasználó nemtetszését váltja ki.

Talán erre is válasz a bányásztársulás által a napokban közzétett infografikai összesítő, amelyből megtudhatjuk, hogy alapulása óta (azaz nagyjából egy év alatt) 413 752 BTC-t bányászott ki. A kibányászott érmék összértéke közel 250 millió amerikai dollár.

Ugyancsak a most közzétett adatokból tudhatjuk, hogy nagyjából egy év alatt közel 383 ezer trillió hash került a Ghash.io birtokába, e lenyűgöző méretű adathalmaz kibányászásra pedig 159,5 millió KW/óra áramot fogyasztottak a bányászatra befogott gépek.