A Standard Chartered Bank blokkolja a Bitstamp-nak küldött utalásokat

2015-02-08
Bitstamp

Bitstamp

Úgy tűnik, 2015 nem a Bitstamp éve, legalábbis a dolgok jelenlegi állása szerint. Mint ismeretes, az egyik legnagyobb bitcoin tőzsde még január elején volt kénytelen felfüggeszteni szolgáltatásait néhány nap erejéig, mivel online pénztárcájában kritikus biztonsági rést talált, aminek következményeként jelentős mennyiségű érmét vesztett el.

Az alig pár hete újraindult platform működése továbbra sem problémamentes, ugyanis az elmúlt napokban számos felhasználó panaszkodott arról, hogy a tőzsde számára küldött USD utalását a bank megtagadta, illetve visszafordította.

Rövid vizsgálat után kiderült, hogy a Bitstamp banki partnerének a közvetítője, a Standard Chartered Bank döntött úgy (mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül), hogy beszünteti az összes bitcoinnal kapcsolatos utalás feldolgozását.

A tőzsde az egyik hírportál megkeresésére annyit reagált az üggyel kapcsolatban, hogy banki partnerének közvetítője váratlanul beszüntette az USA dollárban denominált utalások feldolgozását, így azon felhasználók, akik február 2-tól indítottak ilyen típusú utalást, azt tapasztalhatják, hogy megbízásukat visszafordítja, vagy elutasítja a bank.

Bár a Bitstamp időközben talált ideiglenes megoldást az USD alapú utalások fogadására, azonban a probléma végleges elhárítására jelenleg is keresi a megoldást, banki partnerével egyeztetve.