A GABI befektetési alap bitcoinba fekteti tőkéjét

2014-09-23
GABI

GABI

Jersey-szigetének első, szabályozott bitcoin befektetési alapja, a Global Advisors Bitcoin Investment Fund (GABI) augusztusban kapta meg a működéséhez szükséges jóváhagyásokat. Az akkreditált befektetői alap intézményi befektetők (például biztosító társaságok, nyugdíjcélú megtakarítások) számára kínál lehetőséget, hogy bitcoinba invesztáljanak.

A GABI elsődleges részvénykibocsájtási folyamata szeptember elején sikeresen lezárult, és a jegyzett tőke bitcoin invesztíciójához szükséges első lépéseket is megtették már, derül ki a befektetői alap tegnapi közleményéből.

Első, tőzsdén kívüli (over-the-counter) bitcoin vásárlásához Ausztrália első nyilvánosan jegyzett Bitcoin társaságát, a digitalBTC-t, választotta partneréül a GABI. Daniel Masters, a GABI igazgatója egyben a GAJL (Global Advisors Jersey Limited) társalapítója úgy nyilatkozott, hogy partnerük kiválasztásakor több szempont is szerepet játszott: egyrészt a transzparencia, másrészt, hogy a vállalat megfeleljen az irányadó törvényi szabályozásoknak és előírásoknak.

A közelmúltban esett a bitcoin árfolyama, és a GABI úgy véli, a mostani időpont ideális alkalom arra, hogy az első körben jegyzett tőkéjét a bitcoin piacára csoportosítsa. Véleménye szerint, az árfolyam-csökkenésében több tényező is szerepet játszhatott (pl.: a Man-szigetével kapcsolatos ellenséges banki fellépés, a New York-i Bitlicense fejleményei, az orosz jegybank figyelmeztetései, az aranypiacot jellemző hanyatlás, stb.), és mindezek tükrében időzítette belépését a bitcoin piacára.